Küklopsz (borsos hátszínnyárs)

Küklopsz  (borsos hátszínnyárs) recept
Hozzávalók
•  80 dkg kicsontozott hátszín
•  mustár
•  monoszodium (egyfajta görög húspuhító)
•  olívaolaj
•  kb. 25 dkg vékony szelet húsos szalonna (sliced bacon)
•  hárombors keverék

Elkészítés módja

1. A hátszínt - miután lehártyáztuk - 4 egyforma szeletre vágjuk, egyenként téglalap alakúra kiverjük. Mustárral és monoszódiummal bedörzsöljük (a monoszódium egy görögök által előszeretettel használt húspuhító, ami a sót is pótolja. Nálunk csak speciális helyeken kapható, ezért ha hagyományos húspuhítót használunk, nem szabad megfeledkezni a sóról sem!). Tálba rakjuk, annyi olajat öntünk rá, amennyi ellepi. Letakarva hűtőszekrényben érleljük 2 napon át.

2. Ezután lecsöpögtetjük, a hússzeletekre szalonnát fektetünk, és szorosan felcsavarjuk. Alufóliába csomagoljuk, és kb. 1 órára mélyhűtőbe tesszük, mert csak akkor lehet szeletelni, ha kissé fagyos. A fóliából kicsomagolva ujjnyi vastagon fölszeleteljük, majd lapjában nyársra vagy kihegyezett hurkapálcára felhúzzuk. Durvára őrölt borskeverékkel körös-körül gazdagon megszórjuk.

3. Egy széles serpenyőben 4-5 evőkanál olívaolajat forrósítunk, és a nyársakat oldalanként 3-4 perc alatt, közepesen erős tűzön megsütjük rajta.

4. Közben különféle felszeletelt friss zöldséget (paprika, paradicsom, cukkini, padlizsán, gomba, lilahagyma stb.) görög fűszerkeverékkel behintünk, és egy másik serpenyőben, 3-4 evőkanál olívaolajon (lehet a hús pácolásához használt olaj is) 6-8 perc alatt megsütjük. Arra az egyre ügyeljünk, hogy a legkeményebb zöldségekkel kezdjünk, és folyamatosan adjuk hozzá a többi zöldséget. Kezdjünk a paprikával, padlizsánnal, hagymával és a gombával. Pár perc elteltével adjuk hozzá a cukkinit, a paradicsomot pedig csak egészen a vége felé.

5. Tálaláskor a nyársakat a roston sült zöldségekkel körítjük, és kínálhatunk hozzá tzazikit (joghurtos, fokhagymás uborkát) is.

A leírásban szereplő Küklopsz (borsos hátszínnyárs) recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.