Sertéspörkölt medvehagymás galuskával

Elkészítés módja
1. A vöröshagymát apró kockákra vágjuk.
2. Az előkészített húst 2 cm hosszúságú kockákra vágjuk, a paprikát és a paradicsomot úgyszintén.
3. A vöröshagymát felhevített olajon aranysárgára pirítjuk, majd a tűzről levéve megszórjuk pirospaprikával.
4. Elkeverjük, majd felöntjük egy kevés forró vízzel.
5. Ezt az alapot felforraljuk, majd amikor már alig van rajta víz, rádobjuk a kockázott húst.
6. Sózzuk és a legnagyobb hőfokon pirítjuk. (Minden pörkölt alapja az, hogy előbb lepirítjuk a húst, majd kevés vizet adunk hozzá.) Az első lepirításnál megszórjuk a húst őrölt köménymaggal és adunk hozzá zúzott fokhagymát.
7. Ezután fedő alatt pároljuk, miközben többször zsírjára pirítjuk, ilyenkor mindig egy kevés vizet öntünk rá.
8. Készre párolás előtt hozzáadjuk a maradék paprikát és a paradicsomot.
9. Egy lábosban sós vizet kezdünk el forralni.
10. Egy keverőtálba lisztet öntünk, sózzuk, majd a tojásokat beleütjük.
11. A medvehagymát és az olajat aprítógépben pépessé törjük,és így keverjük a lisztbe.
12. Annyi vízzel dolgozzuk össze, hogy ne legyen túl kemény.
13. Amint a víz forr, beleszaggatjuk a galuskát.
14. Főzés közben gyakran megkeverjük, hogy ne ragadjanak össze. Akkor jó, ha a víz felszínére feljönnek. Ekkor még 1 percig hagyjuk főni és csak ezután szűrjük le.
15. Vajat hevítünk egy edényben, és a kifőtt galuskát beleszedjük.
Én mindig így készítem, és soha nem volt rá panasz!
Kedves Uram! A recept leírását értelmezni tudni kellene! Az első párolás után, amikor a hagyma zsiradékra sül, akkor tesszük a húst, és pirítjuk többször is.Mit nem lehet ezen érteni!Túl magas önnek?
"Minden pörkölt alapja az, hogy előbb lepirítjuk a húst, majd kevés vizet adunk hozzá"
Nagyon jól írod, de akkor miért nem így csinálod?
Először lepirítjuk a húst kisebb adagokban, utána a maradék zsiradékon elkészítjük a pörkölt alapot.
Ha a pörkölt alapot készítjük el előbb és arra tesszük a húst, akkor paprikás lesz belőle.