Sertéspörkölt medvehagymás galuskával

Sertéspörkölt medvehagymás galuskával recept
Hozzávalók
•  0.5 kg sertéscomb
•  5 evőkanál olaj
•  2 nagyobb fej vöröshagyma
•  2 evőkanál pirospaprika
• 
•  őrölt fekete bors
•  őrölt köménymag
•  2 gerezd fokhagyma
•  1 kisebb tv paprika
•  1 paradicsom
A galuskához:
•  3 db tojás
• 
•  2 dl víz
•  30 dkg liszt
•  5 dkg medvehagyma
•  2 evőkanál olaj

Elkészítés módja

1. A vöröshagymát apró kockákra vágjuk.

2. Az előkészített húst 2 cm hosszúságú kockákra vágjuk, a paprikát és a paradicsomot úgyszintén.

3. A vöröshagymát felhevített olajon aranysárgára pirítjuk, majd a tűzről levéve megszórjuk pirospaprikával.

4. Elkeverjük, majd felöntjük egy kevés forró vízzel.

5. Ezt az alapot felforraljuk, majd amikor már alig van rajta víz, rádobjuk a kockázott húst.

6. Sózzuk és a legnagyobb hőfokon pirítjuk. (Minden pörkölt alapja az, hogy előbb lepirítjuk a húst, majd kevés vizet adunk hozzá.) Az első lepirításnál megszórjuk a húst őrölt köménymaggal és adunk hozzá zúzott fokhagymát.

7. Ezután fedő alatt pároljuk, miközben többször zsírjára pirítjuk, ilyenkor mindig egy kevés vizet öntünk rá.

8. Készre párolás előtt hozzáadjuk a maradék paprikát és a paradicsomot.

9. Egy lábosban sós vizet kezdünk el forralni.

10. Egy keverőtálba lisztet öntünk, sózzuk, majd a tojásokat beleütjük.

11. A medvehagymát és az olajat aprítógépben pépessé törjük,és így keverjük a lisztbe.

12. Annyi vízzel dolgozzuk össze, hogy ne legyen túl kemény.

13. Amint a víz forr, beleszaggatjuk a galuskát.

14. Főzés közben gyakran megkeverjük, hogy ne ragadjanak össze. Akkor jó, ha a víz felszínére feljönnek. Ekkor még 1 percig hagyjuk főni és csak ezután szűrjük le.

15. Vajat hevítünk egy edényben, és a kifőtt galuskát beleszedjük.

A leírásban szereplő Sertéspörkölt medvehagymás galuskával recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló (pörkölt, sertéspörkölt) minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Sertéspörkölt medvehagymás galuskával recept - 3 hozzászólás

  1. zsuzsa56
    zsuzsa56 #10068 2018. 02. 11. 13:09 Válasz

    Én mindig így készítem, és soha nem volt rá panasz!

  2. zsuzsa56
    zsuzsa56 #10067 2018. 02. 11. 13:07 Válasz

    Kedves Uram! A recept leírását értelmezni tudni kellene! Az első párolás után, amikor a hagyma zsiradékra sül, akkor tesszük a húst, és pirítjuk többször is.Mit nem lehet ezen érteni!Túl magas önnek?

  3. Warlord
    Warlord #10065 2018. 02. 04. 11:34 Válasz

    "Minden pörkölt alapja az, hogy előbb lepirítjuk a húst, majd kevés vizet adunk hozzá"
    Nagyon jól írod, de akkor miért nem így csinálod?
    Először lepirítjuk a húst kisebb adagokban, utána a maradék zsiradékon elkészítjük a pörkölt alapot.
    Ha a pörkölt alapot készítjük el előbb és arra tesszük a húst, akkor paprikás lesz belőle.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Sertéspörkölt medvehagymás galuskával recept - 3 hozzászólás

  1. zsuzsa56
    zsuzsa56 #10068 2018. 02. 11. 13:09 Válasz

    Én mindig így készítem, és soha nem volt rá panasz!

  2. zsuzsa56
    zsuzsa56 #10067 2018. 02. 11. 13:07 Válasz

    Kedves Uram! A recept leírását értelmezni tudni kellene! Az első párolás után, amikor a hagyma zsiradékra sül, akkor tesszük a húst, és pirítjuk többször is.Mit nem lehet ezen érteni!Túl magas önnek?

  3. Warlord
    Warlord #10065 2018. 02. 04. 11:34 Válasz

    "Minden pörkölt alapja az, hogy előbb lepirítjuk a húst, majd kevés vizet adunk hozzá"
    Nagyon jól írod, de akkor miért nem így csinálod?
    Először lepirítjuk a húst kisebb adagokban, utána a maradék zsiradékon elkészítjük a pörkölt alapot.
    Ha a pörkölt alapot készítjük el előbb és arra tesszük a húst, akkor paprikás lesz belőle.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.