Sonkával töltött húsvéti tésztakosárka

Elkészítés módja
1. A darált húshoz hozzáadjuk az egész tojást, a fűszereket, az apróra vágott fokhagymát, a tejbe áztatott és kinyomkodott kenyeret.
2. A hagymát apróra vágjuk, kevés olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a fasírthoz és alaposan elkeverjük.
3. A húsmasszából vizes kézzel egy nagy, úszógumi szerű, belül lyukas formát készítünk.
4. A leveles tésztát kinyújtjuk, apró csíkokra vágjuk, és kosár alakot formázunk belőle. (Fontos, hogy a belseje üreges maradjon.) Először alulról felfelé rakjuk a csíkokat, ráhelyezzük a húst, majd hosszabb csíkokat vágunk és befonjuk a kosár (a fasírt) oldalát vele.
5. Végül 4 hosszabb csíkot összesodrunk, ez lesz a kosár füle.
6. Az egészet lekenjük a tojássárgájával.
7. Sütőbe tesszük és kb. 170-180 fokon 40 perc alatt készre sütjük.
8. Mikor kihűlt, egy nagy tányérra tesszük.
9. Az apróra vágott sonkát olajon, kb. 10 perc alatt megpirítjuk.
10. Először megtöltjük a kosarat főtt rizzsel, ráhalmozzuk a sonkát, majd az olajon megpárolt, fűszerezett gombával megtöltjük.
11. A fülét egyszerűen csak beleszúrjuk.
Sonkával töltött húsvéti tésztakosárka recepthez fűződő történet, jótanács
Ünnepi asztalra való fogás.
Köszönöm ,nyugodtan próbálkozz vele mert semmi baja nem lesz a tésztának,,nagyon fincsi a végeredmény.
Györgyike,nagyon ügyes,és ötletes! Igazán nem jutna eszembe kosarat készíteni,mert 40 perc alatt félnék hogy megég a tészta,vagy kiszárad!