Marcipánkrémes, vaníliás patkó

Marcipánkrémes, vaníliás patkó recept
Hozzávalók
A tésztához:
•  20 dkg vaj
•  12 dkg porcukor
•  1 csomag vaníliás cukor
•  23 dkg finomliszt
•  4 db tojássárgája
A töltelékhez:
•  120 g marcipán
•  20 dkg lágy vaj
•  4 cl rumaroma
A díszítéshez:
•  80 g étcsokoládé

Elkészítés módja

1. A vajat a porcukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a tojássárgáját és krémesre keverjük.

2. Utolján a lisztet adagoljuk hozzá és sima masszává keverjük.

3. A kikevert masszát nyomózsákba tesszük és 3-4 cm-es patkókat, vagy kifliket nyomunk belőle egy sütőpapírral bélelt tepsibe.

4. 160 fokra előmelegített sütőben világosra sütjük.

5. A töltelékhez valókat krémesre keverjük és 1-1 db patkót összeragasztunk vele.

6. A betöltött sütemények végeit mikróban, vagy vízgőz felett felolvasztott csokoládéba mártjuk.

7. Végezetül rácsra tesszük, hogy a csokoládé kellően megkeményedjen.

Marcipánkrémes, vaníliás patkó recepthez fűződő történet, jótanács

Ez a sütemény is egy osztrák napilap vasárnapi külön számában jelent meg. Nagyon finomra sikerült.

A leírásban szereplő Marcipánkrémes, vaníliás patkó recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló (krémes, marcipán) minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Marcipánkrémes, vaníliás patkó recept - 2 hozzászólás

  1. Vassné Edit
    Vassné Edit #9668 2014. 12. 12. 10:32 Válasz

    Köszönöm Zsuzsa.
    Igen,nagyon finom lett.
    Karácsonyra újból megsütöm.

  2. zsuzsa56
    zsuzsa56 #9667 2014. 12. 12. 09:52 Válasz

    Finom lehet,jó ötlet.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Marcipánkrémes, vaníliás patkó recept - 2 hozzászólás

  1. Vassné Edit
    Vassné Edit #9668 2014. 12. 12. 10:32 Válasz

    Köszönöm Zsuzsa.
    Igen,nagyon finom lett.
    Karácsonyra újból megsütöm.

  2. zsuzsa56
    zsuzsa56 #9667 2014. 12. 12. 09:52 Válasz

    Finom lehet,jó ötlet.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.