Marcipánkrémes, vaníliás patkó

Elkészítés módja
1. A vajat a porcukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a tojássárgáját és krémesre keverjük.
2. Utolján a lisztet adagoljuk hozzá és sima masszává keverjük.
3. A kikevert masszát nyomózsákba tesszük és 3-4 cm-es patkókat, vagy kifliket nyomunk belőle egy sütőpapírral bélelt tepsibe.
4. 160 fokra előmelegített sütőben világosra sütjük.
5. A töltelékhez valókat krémesre keverjük és 1-1 db patkót összeragasztunk vele.
6. A betöltött sütemények végeit mikróban, vagy vízgőz felett felolvasztott csokoládéba mártjuk.
7. Végezetül rácsra tesszük, hogy a csokoládé kellően megkeményedjen.
Marcipánkrémes, vaníliás patkó recepthez fűződő történet, jótanács
Ez a sütemény is egy osztrák napilap vasárnapi külön számában jelent meg. Nagyon finomra sikerült.
Köszönöm Zsuzsa.
Igen,nagyon finom lett.
Karácsonyra újból megsütöm.
Finom lehet,jó ötlet.