Sütőtökleves, sültalmachipsszel és tökmagolajjal

Elkészítés módja
1. Pucoljuk meg a sütőtököt, a krumplit és a zöldségeket és daraboljuk fel őket.
2. Pároljuk meg 2 evőkanál olajban a tököt, a felaprított hagymát, fokhagymát, gyömbért meg a répát, majd öntsük rá a húslevest és főzzük kb. 20 percen keresztül.
3. Pucoljuk meg az almákat és szeleteljük fel apró kockákra.
4. Pároljuk meg 1 evőkanál olajban őket, adjuk hozzá a mézet, szórjuk rá a fahéjat, majd pürésítve adjuk hozzá a leveshez.
5. Sózzuk, borsozzuk és szórjuk meg a korianderrel.
6. Tálaláskor locsoljunk a leves tetejére 1 evőkanál tökmagolajat és 1 ek balzsamecetet.
7. Gazdagíthatjuk croutonnal (pirított zsemlekockákkal), ezen felül én még héjában pirított almadarabokkal és pirított tökmaggal is megszórtam.
Sütőtökleves, sültalmachipsszel és tökmagolajjal recepthez fűződő történet, jótanács
Lehet szegfűszeggel és fahéjjal is ízesíteni.
Jó kis leves,éppen ma főztem birsalmás sütőtöklevest,nagyon finom lett.