Vaníliakrém, tejszínhabbal és madagaszkári vanília-coulisszal

Vaníliakrém, tejszínhabbal és madagaszkári vanília-coulisszal recept
Hozzávalók
•  2 dl tej
•  2 tojássárgája
•  12 dkg cukor
•  1 csomag vaníliás cukor vagy 1 rúd vanília
•  1 dkg zselatin
•  3 dl tejszín

Elkészítés módja

1. A tejet a cukor felével és a vaníliával felfőzzük.

2. Közben a tojássárgáját a cukor másik felével olyan mély tálban keverjük ki, amiben a krémet a tűzre helyezhetjük.

3. A forró tejet lassan a tojássárgájához öntjük és állandóan keverve sűrűre főzzük. (Főzhetjük habüstben is, gőz fölött). A tűzről levéve addig keverjük, amíg langyosra nem hűl.

4. Hozzáadjuk a zselatint, amelyet előbb 2 evőkanál vízben feloldottunk. Ezzel még tovább kevergetjük, majd adagonként hozzávegyítjük a tejszínhabot, amit közben 5 dkg vaníliás cukorral felvertünk.

5. A tejszínből hagyjunk 4-5 evőkanálnyit a díszítéshez.

6. A krémet különböző módon önthetjük formába, üvegtálba, vagy vízzel kiöblített, illetve bergamotte olajjal vékonyan kikent kuglóf formába, de önthetjük egyenesen poharakba is. Ha a krémet poharakba adagoljuk, akkor a zselatint ki is hagyhatjuk.

7. Ez a vaníliakrém az alapja egyébként több hasonlóan elkészített krémnek, mint pl. a kávékrém, csokikrém, gyümölcskrém.

8. Tálaláskor tejszínhabbal, mangóval, ananásszal vagy sharonnal kínáljuk, illetve a híres madagaszkári vanília coulisszal.

Vaníliakrém, tejszínhabbal és madagaszkári vanília-coulisszal recepthez fűződő történet, jótanács

A madagaszkári vanília paszta története: 1987-ben Taylor és Colledge fűszerbeszerző körútra indultak. Kalandozásaik során többek között eljutottak Madagaszkárra is, amikor a fővárosban, Antananarivoban kikötöttek, a halszag helyett szabályosan fejbe vágta őket a vanília illat. Annyira, hogy azon minutában beültek egy kávézóba, ahol a  kávéjuk mellé olyan finom vanília krémet kaptak, hogy rögtön tudták, hogy megtalálták a világ legfinomabb vaníliáját. Ezután egész életükben azon ügyködtek, hogy hogyan tudnák a maximális aromát kihozni belőle. Végül a gyermekeik, a modern technológia segítségével majd 100 év után, egy gluténmentes, magas hőmérsékleten főzött, szenzációs pasztával törtek be a piacra.

A leírásban szereplő Vaníliakrém, tejszínhabbal és madagaszkári vanília-coulisszal recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló (vaníliakrém) minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Vaníliakrém, tejszínhabbal és madagaszkári vanília-coulisszal recept - 1 hozzászólás

  1. zsuzsa56
    zsuzsa56 #10003 2017. 01. 14. 11:16 Válasz

    Nagyon finom lehet!

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Vaníliakrém, tejszínhabbal és madagaszkári vanília-coulisszal recept - 1 hozzászólás

  1. zsuzsa56
    zsuzsa56 #10003 2017. 01. 14. 11:16 Válasz

    Nagyon finom lehet!

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.