Vaníliakrém, tejszínhabbal és madagaszkári vanília-coulisszal

Elkészítés módja
1. A tejet a cukor felével és a vaníliával felfőzzük.
2. Közben a tojássárgáját a cukor másik felével olyan mély tálban keverjük ki, amiben a krémet a tűzre helyezhetjük.
3. A forró tejet lassan a tojássárgájához öntjük és állandóan keverve sűrűre főzzük. (Főzhetjük habüstben is, gőz fölött). A tűzről levéve addig keverjük, amíg langyosra nem hűl.
4. Hozzáadjuk a zselatint, amelyet előbb 2 evőkanál vízben feloldottunk. Ezzel még tovább kevergetjük, majd adagonként hozzávegyítjük a tejszínhabot, amit közben 5 dkg vaníliás cukorral felvertünk.
5. A tejszínből hagyjunk 4-5 evőkanálnyit a díszítéshez.
6. A krémet különböző módon önthetjük formába, üvegtálba, vagy vízzel kiöblített, illetve bergamotte olajjal vékonyan kikent kuglóf formába, de önthetjük egyenesen poharakba is. Ha a krémet poharakba adagoljuk, akkor a zselatint ki is hagyhatjuk.
7. Ez a vaníliakrém az alapja egyébként több hasonlóan elkészített krémnek, mint pl. a kávékrém, csokikrém, gyümölcskrém.
8. Tálaláskor tejszínhabbal, mangóval, ananásszal vagy sharonnal kínáljuk, illetve a híres madagaszkári vanília coulisszal.
Vaníliakrém, tejszínhabbal és madagaszkári vanília-coulisszal recepthez fűződő történet, jótanács
A madagaszkári vanília paszta története: 1987-ben Taylor és Colledge fűszerbeszerző körútra indultak. Kalandozásaik során többek között eljutottak Madagaszkárra is, amikor a fővárosban, Antananarivoban kikötöttek, a halszag helyett szabályosan fejbe vágta őket a vanília illat. Annyira, hogy azon minutában beültek egy kávézóba, ahol a kávéjuk mellé olyan finom vanília krémet kaptak, hogy rögtön tudták, hogy megtalálták a világ legfinomabb vaníliáját. Ezután egész életükben azon ügyködtek, hogy hogyan tudnák a maximális aromát kihozni belőle. Végül a gyermekeik, a modern technológia segítségével majd 100 év után, egy gluténmentes, magas hőmérsékleten főzött, szenzációs pasztával törtek be a piacra.
Nagyon finom lehet!