Sütőtökpüré, balzsamecetes kelbimbóval, sült karajjal

Sütőtökpüré, balzsamecetes kelbimbóval, sült karajjal recept
Hozzávalók
•  1 kg sertéskaraj
•  2 dl napraforgóolaj
•  4 közepes fej vöröshagyma
•  2 gerezd fokhagyma  
• 
•  kakukkfű
•  rozmaring ízlés szerint
A sütőtökpüréhez:
•  1 db Hokkaido sütőtök
•  2-3 db közepes nagyságú burgonya
•  2 dl tejszín
• 
•  bors
•  1 kávéskanál kakukkfű
A kelbimbóhoz: 
•  12 db kelbimbó
• 
•  bors
•  1 késhegynyi szódabikarbóna
•  1 kávéskanál majoránna
•  1 evőkanál fehér balzsamecet
•  vaj

Elkészítés módja

1. Vágjuk fel vastag szeletekre a sertéskarajt, kapcsoljuk be a sütőt 220 fokra, vegyünk elő egy tepsit, öntsünk bele olajat és vizet, sózzuk meg, helyezzük rá a húst és azt is sózzuk meg.

2. Toljuk be a tepsit a forró sütőbe. 10 perc múlva kapcsoljuk takarékra (150 fokra).

3. Pucoljuk meg a hagymát, fokhagymát, ha szeretjük, tegyük a hús mellé.

4. Ha elfőtt a víz öntsünk még rá. 20 perc múlva ellenőrizzük, ha nem elég piros a hús, állítsuk vissza teljes lángra (220 fokra) és süssük ropogósra.

5. Tálalásig alufóliával letakarva pihentessük.

6. Készítsük el a kelbimbót, tegyük fel főni sós, szódabikarbónás vízben.

7. Amikor már félig megpuhult, szűrjük róla a vizet.

8. Olvasszunk vajat egy serpenyőben, dobjuk rá a kelbimbókat, szórjuk meg majoránnával, végül ízesítsük 1 evőkanál fehér balzsamecettel.

9. A meghámozott, felkockázott sütőtököt és burgonyát tegyük fel főni sós vízben.

10. Kb. 20-25 perc alatt megpuhul, ekkor szűrjük le.

11. Öntsük a zöldséget vissza a lábosba, adjuk hozzá a tejszínt, a rozmaringot és a vajat, majd burgonyatörővel törjük össze.

12. Ízesítsük sóval, borssal.

13. Jól keverjük el és tálaljuk melegen, a hús szaftjával bőven meglocsolva.

A leírásban szereplő Sütőtökpüré, balzsamecetes kelbimbóval, sült karajjal recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló (karaj) minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Még több karaj recept
Még több karaj recept

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.