Sütőtökpüré, balzsamecetes kelbimbóval, sült karajjal

Elkészítés módja
1. Vágjuk fel vastag szeletekre a sertéskarajt, kapcsoljuk be a sütőt 220 fokra, vegyünk elő egy tepsit, öntsünk bele olajat és vizet, sózzuk meg, helyezzük rá a húst és azt is sózzuk meg.
2. Toljuk be a tepsit a forró sütőbe. 10 perc múlva kapcsoljuk takarékra (150 fokra).
3. Pucoljuk meg a hagymát, fokhagymát, ha szeretjük, tegyük a hús mellé.
4. Ha elfőtt a víz öntsünk még rá. 20 perc múlva ellenőrizzük, ha nem elég piros a hús, állítsuk vissza teljes lángra (220 fokra) és süssük ropogósra.
5. Tálalásig alufóliával letakarva pihentessük.
6. Készítsük el a kelbimbót, tegyük fel főni sós, szódabikarbónás vízben.
7. Amikor már félig megpuhult, szűrjük róla a vizet.
8. Olvasszunk vajat egy serpenyőben, dobjuk rá a kelbimbókat, szórjuk meg majoránnával, végül ízesítsük 1 evőkanál fehér balzsamecettel.
9. A meghámozott, felkockázott sütőtököt és burgonyát tegyük fel főni sós vízben.
10. Kb. 20-25 perc alatt megpuhul, ekkor szűrjük le.
11. Öntsük a zöldséget vissza a lábosba, adjuk hozzá a tejszínt, a rozmaringot és a vajat, majd burgonyatörővel törjük össze.
12. Ízesítsük sóval, borssal.
13. Jól keverjük el és tálaljuk melegen, a hús szaftjával bőven meglocsolva.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.