Créme Brulée

Créme Brulée recept
Hozzávalók
•  1 dl 3.5%-os tej
•  2 dl tejszín
•  7 dkg kristálycukor
•  1 tk vanília aroma
•  1 nagy csipet só
•  4 db tojássárgája
•  4-5 ek nádcukor a tálaláshoz

Elkészítés módja

1. Egy vízforralóban felforralunk 1,5 liter vizet, közben összekeverjük a tejet, a tejszínt, a kristálycukrot, az aromát, a sót és a tojássárgáját. Pár percet várunk, míg a cukor maradéktalanul feloldódik, majd leszűrjük a keveréket. Fontos, hogy a sárgáját nem szabad kihabosítani a cukorral, mindent csak keverjünk össze!

2. Magas falú tepsibe vagy jénai tálba teszünk néhány porcelánformát (nálam 5 db), majd ezekbe töltjük bele a tejszínes-tojásos keveréket.

3. Ha felforrt a víz, a nagy porcelánedénybe, a krémes edénykék köré öntjük. Fontos, hogy a forró víznek a tejszínes krém szintjéig kell érnie. Előmelegített, 140 °C-os sütőben sütjük 35–45 percig, míg a krém teteje tapintásra kellemesen ruganyos, és nem tapad rá az ujjunkra. Ha elkészült, azonnal kivesszük a vízfürdőből , majd a hűtőszekrénybe tesszük, míg kissé le nem hűl.

4. Kihűlés után megszórjuk a tetejüket nádcukorral (én ezt szeretem).

5. A cukrot aranybarnára karamellizáljuk egy erre alkalmas, ún. flambírozó-pisztollyal. Ha kopogósan szilárd a karamellréteg a tetején, akkor jó.

Créme Brulée recepthez fűződő történet, jótanács

A franciáknál égetett krém, a spanyoloknál pedig katalán krém az elnevezése. Az elkészítési módja igencsak egyszerű.

A leírásban szereplő Créme Brulée recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.