Fügés briós

Elkészítés módja
1. A langyos tejet vagy tejszínt a sóval, kevés cukorral elkeverjük, belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk.
2. Ezután a hozzávalókat jól összedolgozzuk és 10 percig dagasztjuk. 1 órát kelesztjük meleg helyen, majd átgyúrjuk.
3. A szárított fügét apróra vágjuk, egy lábosban kevés víz és narancslé keverékében a hozzáreszelt citromhéjjal együtt kb. 5 percig főzzük (kb. addig, hogy a lé elpárologjon alóla).
4. Ezután a kihűlt fügét a kinyújtott tésztára szórjuk, majd a brióst a képen látható alakúra formáljuk.
5. Megint pihentetjük 1/2 órát, majd végül megkenjük a tojással és megszórjuk a cukorral.
6. Előmelegített sütőben 200 fokon kb. 30-35 perc alatt készre sütjük (vagy 180 fokon 40 percig).
7. Vajjal megkenve, vagy extra füge hozzáadásával egy pohár friss tejjel, vagy kávéval nagyon finom.
Jól néz ki!
Nagyon jól néz ki,és kiváncsi volnék az ízére,úgy hogy elkészítem!