Zelleres-gesztenyés gombaleves

Elkészítés módja
1. Áztassuk be a szárított gombát annyi vízbe amennyi ellepi és hagyjuk ázni 15 percig.
2. Pucoljuk meg a hagymát, fokhagymát, zellert és vágjuk apróra.
3. Tisztítsuk meg a friss gombát.
4. Forrósítsuk fel a vajat egy lábosban, pirítsuk meg a hagymát, fokhagymát, zellert, dobjuk rá a durvára vágott gesztenyét, majd öntsük rá a húslevest.
5. Főzzük 20 percig közepes lángon. Adjuk hozzá a leveshez a leszűrt gombát, a friss gombát, a citromlevet és ha szükséges sózzuk, borsozzuk.
6. Vegyünk ki a levesből pár szép darab gombát és tegyük félre a tálaláshoz.
7. Pürésítsük a levest botturmixszal.
8. Fritőrizáljuk a rukkolát (forró olajban ropogósra sütjük pár másodperc alatt).
9. A levest tejszínnel vagy tejföllel tálaljuk.
Zelleres-gesztenyés gombaleves recepthez fűződő történet, jótanács
Sohasem rajongtam a gesztenyés levesekért, de ez szenzációs lett. Érdemes kipróbálni!
Nagyon köszönöm, és bocsi,utólag kívánok néked sikerekben gazdag boldog újévet!
Kedves Zsuzsa! Fritőrizálás: forró olajban ropogósra sütjük pár másodperc alatt!
üdvözlettel: Spajzgirl Egyúttal kívánok Neked Kellemes ünnepeket!
üdvözlettel egy blogtárs
Üdv! Mit jelent hogy fritörizáljuk a rukkolát?