Zelleres-gesztenyés gombaleves

Zelleres-gesztenyés gombaleves recept

Elkészítés módja

1. Áztassuk be a szárított gombát annyi vízbe amennyi ellepi és hagyjuk ázni 15 percig.

2. Pucoljuk meg a hagymát, fokhagymát, zellert és vágjuk apróra.

3. Tisztítsuk meg a friss gombát.

4. Forrósítsuk fel a vajat egy lábosban, pirítsuk meg a hagymát, fokhagymát, zellert, dobjuk rá a durvára vágott gesztenyét, majd öntsük rá a húslevest.

5. Főzzük 20 percig közepes lángon. Adjuk hozzá a leveshez a leszűrt gombát, a friss gombát, a citromlevet és ha szükséges sózzuk, borsozzuk.

6. Vegyünk ki a levesből pár szép darab gombát és tegyük félre a tálaláshoz.

7. Pürésítsük a levest botturmixszal.

8. Fritőrizáljuk a rukkolát (forró olajban ropogósra sütjük pár másodperc alatt).

9. A levest tejszínnel vagy tejföllel tálaljuk.

Zelleres-gesztenyés gombaleves recepthez fűződő történet, jótanács

Sohasem rajongtam a gesztenyés levesekért, de ez szenzációs lett. Érdemes kipróbálni!

Zelleres-gesztenyés gombaleves recept - 3 hozzászólás

  1. zsuzsa56
    zsuzsa56 #10074 2019. 01. 04. 21:02 Válasz a #10073. hozzászólásra Válasz

    Nagyon köszönöm, és bocsi,utólag kívánok néked sikerekben gazdag boldog újévet!

  2. spajzgirl
    spajzgirl #10073 2018. 12. 22. 18:27 Válasz a #10072. hozzászólásra Válasz

    Kedves Zsuzsa! Fritőrizálás: forró olajban ropogósra sütjük pár másodperc alatt!
    üdvözlettel: Spajzgirl Egyúttal kívánok Neked Kellemes ünnepeket!
    üdvözlettel egy blogtárs

  3. zsuzsa56
    zsuzsa56 #10072 2018. 12. 22. 17:46 Válasz

    Üdv! Mit jelent hogy fritörizáljuk a rukkolát?

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Zelleres-gesztenyés gombaleves recept - 3 hozzászólás

  1. zsuzsa56
    zsuzsa56 #10074 2019. 01. 04. 21:02 Válasz a #10073. hozzászólásra Válasz

    Nagyon köszönöm, és bocsi,utólag kívánok néked sikerekben gazdag boldog újévet!

  2. spajzgirl
    spajzgirl #10073 2018. 12. 22. 18:27 Válasz a #10072. hozzászólásra Válasz

    Kedves Zsuzsa! Fritőrizálás: forró olajban ropogósra sütjük pár másodperc alatt!
    üdvözlettel: Spajzgirl Egyúttal kívánok Neked Kellemes ünnepeket!
    üdvözlettel egy blogtárs

  3. zsuzsa56
    zsuzsa56 #10072 2018. 12. 22. 17:46 Válasz

    Üdv! Mit jelent hogy fritörizáljuk a rukkolát?

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.