Leopárd kalács zöld matcha teával

Elkészítés módja
1. A dagasztógép táljába öntjük a lisztet, a cukrot, sót, reszelt citromhéjat majd a puha vajat, majd végül a cukros tejben megfuttatott élesztőt.
2. A maradék tejjel bedagasztjuk a tésztát. Akkor jó, ha lágyabb a tészta. Hagyjuk megkelni, majd három részre osztjuk és kigömbölyítjük.
3. Az egyik gombócot konyharuhára teszük, kettőt pedig magunk mellé. A két tésztát, külön-külön összegyúrjuk a kakaóval, illetve a zöld teaporral és egy kevés tejjel. Addig dagasztjuk, míg a tésztának egyenletes színe nem lesz.
3. Ekkor letakarva újra kelesztjük, majd a három adag tésztából 3x7, azonos súlyú kis gombócokat készítünk.
4. A zöld tésztából készített gombócokból rudakat sodrunk. A barnákat oválisra nyújtjuk, hogy a zöldet be tudjuk vele tekerni. (Használhatunk tojásfehérjét, hogy a tészta jobban tapadjon) Begöngyöljük a zöldet a barnába, majd amikor mind a héttel végeztünk, akkor jön a fehér tészta. Akkorára nyújtjuk, hogy a duplán tekert, immáron barna rudacskát be tudjuk burkolni.
5. Egy sütőformát olívaolajjal megspriccelünk és a következők szerint járunk el: alulra kerül négy rúd tészta, majd a tetejét megolajozzuk, majd három rudacska tészta, ismét olajozunk, és végül az egészet megszórjuk mandulapehellyel.
6. 20 percig meleg helyen kelesztjük, majd előmelegített sütőben 170 fokon, először alufóliával letakarva 10 percig, majd fólia nélkül, aranybarnára sütjük.
7. Közben egy szórófejes flakonból vizet spricceljünk rá, hogy gőz keletkezzen a sütőben. Így lesz puha és szép a kalácsunk.
Nagyon köszőnöm!
Imádom a matcha porral készült édességeket! A tiramisu is kiváló volt! Gratulálok..