Tárkonyos tengerihal-leves

Elkészítés módja
1. A halhúst ujjnyi széles csíkokra vágjuk. Megsózva, megborsozva félretesszük. A zöldségeket megtisztítjuk. A hagymát finomra, a többit a gyufaszálnál kicsit vastagabb csíkokra metéljük. A borsót szobahőmérsékleten fölengedjük.
2. A vajon a hagymát kis lángon üvegesre pároljuk, a többi zöldséget rászórjuk. Saját levében, lefödve, 6-8 perc alatt félpuhára pároljuk. A liszttel megszórjuk, kissé megpirítjuk, majd bő 1 liter vízzel fölöntjük. A leveskockát belemorzsoljuk, a borsót hozzáadjuk. 3-4 percnyi forralás után a tárkonnyal meg a borsikával fűszerezzük, óvatosan belekeverjük a halat, és 5 percig főzzük.
3. Végül a levest az ecettel ízesítjük, a tejföllel dúsítjuk. (Célszerű a tejfölt egy kevés forró levessel elkeverni, azután a leveshez önteni, így biztosan nem kapja össze.) A tűzről levéve 2 tojássárgájával is gazdagíthatjuk.
Nagyon finom leves!