Mézes-diós mágnás pite

Elkészítés módja
1. Egy 20 × 30 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk annyi tejjel, hogy jól formálható cipót kapjunk. Hűtőbe tesszük, amíg a tölteléket elkészítjük.
2. A cukrokat a tojásokkal elektromos habverővel 10 perc alatt jó habosra kikeverjük, majd hozzákeverjük a dióval elkevert lisztet is. A tészta 2/3 részét tepsibe terítjük, amelyet kibéleltünk, vagy vajaztunk, majd megkenjük baracklekvárral és ráöntjük a diós habot.
3. A megmaradt tésztát tepsi nagyságúra kisodorjuk, 1/2 cm-es csíkokat vágunk belőle amiket átlósan a töltelékre helyezünk. Ezek a csíkok a töltelékbe süllyednek sütés közben.
4. Kb. 180 fokon világosra sütjük.
5. Amikor kihűlt, felszeleteljük.
Mézes-diós mágnás pite recepthez fűződő történet, jótanács
A diós hab miatt kissé törékeny a tészta teteje, de nagyon finom.
Örülök Editke, hogy a receptem után megsütötted!