Keresés recept címe alapján

178 találat.

Hal receptek

Rácponty
recept megnyitása

Rácponty

könnyű

1. A pontyfilét 4 egyforma darabra vágjuk, bőrös oldalukkal lefelé deszkára fektetjük, és húsát sűrűn beirdaljuk –.. Tovább

Bundás hal
recept megnyitása

Bundás hal

könnyű

1. Ehhez az ételhez a süllő-, a fogas- vagy a pisztrángfilé a legalkalmasabb, de jó hozzá friss vagy a fagyasztot.. Tovább

Pontyfasírt
recept megnyitása

Pontyfasírt

közepes

1. A bőr nélküli pontyfilében már nincs nagyobb szálka, így bátran ledarálhatjuk, a kisebb szálkái a darálássa.. Tovább

Lazacburger
recept megnyitása

Lazacburger

könnyű

1. A kenyeret, miután a szeletek héját levágtuk, hideg vízbe áztatjuk, majd kifacsarjuk. 2. A lazacfilét föld.. Tovább

Haltepertő
recept megnyitása

Haltepertő

könnyű

1. A ponytyfilét amennyire csak lehet kiszálkázzuk, azaz csipesszel a nagyobb szálkáit kihúzzuk. Ezután a halhús.. Tovább

Busavagdalt
recept megnyitása

Busavagdalt

könnyű

1. A hal bőrét lehúzzuk, húsát amennyire tudjuk kiszálkázzuk, majd apró lyukú tárcsán kétszer-háromszor ledarál.. Tovább

Pontypörkölt
recept megnyitása

Pontypörkölt

közepes

1. A pontypatkókat körös-körül besózzuk, félrerakjuk. A szalonnát apró kockákra vágjuk, és egy lábasba szórju.. Tovább

Lecsós ponty
recept megnyitása

Lecsós ponty

könnyű

1. A pontyfilét lebőrözzük, 4 egyforma szeletre vágjuk, kb. 1 kiskanál sóval behintjük. A lisztet a fele piros.. Tovább

Keszeg sütve
recept megnyitása

Keszeg sütve

közepes

1. A keszegeket megmossuk, leszárogatjuk, majd mindkét oldalukat sűrűn beirdaljuk (jobb helyeken eleve így kap.. Tovább

Gombás halászlé
recept megnyitása

Gombás halászlé

könnyű

1. A halat megtisztítjuk, a fejéből a méregfogat eltávolítjuk. A törzsét jó ujjnyi vastag szeletekre vágju.. Tovább

Dorozsmai ponty
recept megnyitása

Dorozsmai ponty

közepes

1. A pontyot kifilézzük. A megtisztított fejből és a csontokból az egyik hagymával –amit előtte fölszelete.. Tovább

Narancsos halragu
recept megnyitása

Narancsos halragu

közepes

1. A narancsok héját a fehér résszel együtt levágjuk, majd a hártyái mentén bevagdosva kifilézzük, és a .. Tovább

Házi pácolt lazac
recept megnyitása

Házi pácolt lazac

közepes

1. A lazacfilét megmossuk, tiszta konyharuhán leszárogatjuk, és bőrös oldalával lefelé vágódeszkára fekt.. Tovább

Makói halpaprikás
recept megnyitása

Makói halpaprikás

könnyű

1. A pontyfilé bőrét lefejtjük, majd a halhúst 8 kisebb, de mindenképpen egyforma szeletre vágjuk, azután.. Tovább

Barbecue pontyfilé
recept megnyitása

Barbecue pontyfilé

közepes

1. A pontyfilét 4 egyforma részre vágjuk, húsos oldalukat besózzuk, borsozzuk, citromlével meglocsoljuk.. Tovább

Mandulás pisztráng
recept megnyitása

Mandulás pisztráng

közepes

1. A pisztrángok – ha fagyasztottat használunk, szobahőmérsékleten fölengedjük –, bőrét a farkától a f.. Tovább

Rántott pontyderék
recept megnyitása

Rántott pontyderék

könnyű

1. A halat megmossuk, éles késsel lefejtjük a bőrét (ha nem megy, akkor erőltetni nem kell) , majd a sze.. Tovább

Lazac roston sütve
recept megnyitása

Lazac roston sütve

könnyű

1. Lazacból többféle formájú szeletet vághatunk. Lazactörzsnek nevezzük, amikor a hal törzséből jó ujjny.. Tovább

Harcsa székelyesen
recept megnyitása

Harcsa székelyesen

könnyű

1. A hagymát megtisztítjuk, félkarikákra vágjuk, és egy lábasban a fele olajban megfonnyasztjuk. A kápos.. Tovább

Ponty sajttal sütve
recept megnyitása

Ponty sajttal sütve

könnyű

1. A megmosott pontyfilét éles késsel egymásra merőlegesen egészen a bőréig beirdaljuk, majd sóval, bo.. Tovább

Fóliás, rácos harcsa
recept megnyitása

Fóliás, rácos harcsa

könnyű

1. A halat kissé lapjában 4, nem túl vastag szeletre vágjuk, megsózzuk, megborsozzuk. Négy nagyobb alu.. Tovább