Keresés recept címe alapján

33 találat.

Öntet, mártás receptek

Ördögmártás
recept megnyitása

Ördögmártás

közepes

Alapja a barnamártás, amit az alaprecept szerint megfőzünk. 4 decinyit kimerünk belőle, általában ez elég egy .. Tovább

Aioli öntet
recept megnyitása

Aioli öntet

könnyű

Alapja a majonéz, amiből 5 decinyit kimérünk, majd 8 közepes gerezd présen átnyomott fokhagymával, 1 mokkáskaná.. Tovább

Tartármártás
recept megnyitása

Tartármártás

könnyű

Alapja a majonéz, amiből 3 decit egy tálba kimerünk. 1 evőkanál mustárral, 0,5 deci főzőtejszínnel, 2-3 evőkan.. Tovább

Koktélmártás
recept megnyitása

Koktélmártás

könnyű

Alapja a majonéz, amiből 4 decinyit egy tálba kimérünk. 5-6 evőkanál ketchuppal, 1-2 kiskanál konyakkal és 4-5.. Tovább

Csíki mártás
recept megnyitása

Csíki mártás

könnyű

Alapja a tartármártás, amiből 4 decinyit egy tálba kimérünk. 5-6 deka csiperkegombát nagyon apró kockákra vágu.. Tovább

Choron-mártás
recept megnyitása

Choron-mártás

közepes

Alapja a béarni mártás, amibe 1 evőkanál sűrített paradicsom is kerül; a tűzről levéve pedig 1 friss, hámozo.. Tovább

Remuládmártás
recept megnyitása

Remuládmártás

könnyű

Alapja a majonéz, amiből 2,5 decinyit egy tálba kimérünk. 1 deci főzőtejszínnel, fél citrom kifacsart levével.. Tovább

Supréme mártás
recept megnyitása

Supréme mártás

közepes

Alapja a fehérmártás, amit az alaprecept szerint elkészítünk, a tűzről lehúzzuk, és 1 deci főzőtejszínnel s.. Tovább

Madeira mártás
recept megnyitása

Madeira mártás

közepes

Alapja a barnamártás, amit az alaprecept szerint megfőzünk. 4 decinyit kimerünk belőle, ez általában elég e.. Tovább

Tokaji mártás
recept megnyitása

Tokaji mártás

közepes

Alapja a barnamártás, amit az alaprecept szerint megfőzünk. 4 decinyit kimerünk belőle, ez általában elég eg.. Tovább

Besamel-mártás
recept megnyitása

Besamel-mártás

könnyű

1. A tejet fölforraljuk. A vajat egy lábasban fölolvasztjuk, a lisztet hozzáadjuk, és kevergetve megforrósí.. Tovább

Olajos öntetek
recept megnyitása

Olajos öntetek

könnyű

1. Az ecetes olajos öntethez az ecetet egy kis pohárba töltjük, a sót meg a borsot beleszórjuk, és kiskanáll.. Tovább

Hollandi mártás
recept megnyitása

Hollandi mártás

közepes

1. A vajat kis lángon fölolvasztjuk, és ha áttetszővé válik —mint az olaj —, a tűzről lehúzzuk. A tojások .. Tovább

Joghurtos öntet
recept megnyitása

Joghurtos öntet

könnyű

1. A joghurtot egy tálba töltjük, a sóval, a borssal, a mustárral és a finomra aprított petrezselyemmel összekeverjük.

Escoffier-öntet
recept megnyitása

Escoffier-öntet

könnyű

Alapja a majonéz, amiből 7-8 evőkanálnyit egy tálba kimérünk, és 2 evőkanál áfonyalekvárral összekeverjük. .. Tovább

Provanszi mártás
recept megnyitása

Provanszi mártás

közepes

Alapja a barnamártás, amit az alaprecept szerint megfőzünk. 4 decinyit kimerünk belőle, ez általában elég.. Tovább

Ezersziget öntet
recept megnyitása

Ezersziget öntet

könnyű

Alapja a majonéz, amiből 6 evőkanálnyit egy tálba kimérünk. 2 közepes ecetes uborkát apró kockákra, 1 kis .. Tovább

Gyors barnamártás
recept megnyitása

Gyors barnamártás

közepes

A barnamártás főzése időigényes feladat — régen a nagy éttermek konyháján hétfő reggel feltették főni, é.. Tovább

Öntetek, mártások
recept megnyitása

Öntetek, mártások

könnyű

1. A mustáros öntethez a petrezselymet finomra vágjuk. Egy nagyobb pohárba öntjük az ecetet, s kiskanállal.. Tovább

Szarvasgombamártás
recept megnyitása

Szarvasgombamártás

közepes

Alapja a barnamártás, amit az alaprecept szerint megfőzünk. 4 decinyit kimerünk belőle, általában ez el.. Tovább

Dukkah fűszerkeverék
recept megnyitása

Dukkah fűszerkeverék

könnyű

1. Pirítsuk meg a hozzávalókat egy serpenyőben. 2. Egy mozsárban vagy mixerben törjük össze.