Keresés recept címe alapján
Öntet, mártás receptek

Dukkah fűszerkeverék
1. Pirítsuk meg a hozzávalókat egy serpenyőben. 2. Egy mozsárban vagy mixerben törjük össze.

Velencei mártás (meleg)
Alapja a supréme mártás, amit az alaprecept szerint elkészítünk, majd egy kevés fehérborral ízesítjü.. Tovább

Supréme mártás
Alapja a fehérmártás, amit az alaprecept szerint elkészítünk, a tűzről lehúzzuk, és 1 deci főzőtejszínnel s.. Tovább

Fehérmártás (velouté mártás)
1. A vajat egy kis lábasban fölolvasztjuk, majd a lisztet kevergetve 2 perc alatt megfuttatjuk .. Tovább

Provanszi mártás
Alapja a barnamártás, amit az alaprecept szerint megfőzünk. 4 decinyit kimerünk belőle, ez általában elég.. Tovább

Szarvasgombamártás
Alapja a barnamártás, amit az alaprecept szerint megfőzünk. 4 decinyit kimerünk belőle, általában ez el.. Tovább

Madeira mártás
Alapja a barnamártás, amit az alaprecept szerint megfőzünk. 4 decinyit kimerünk belőle, ez általában elég e.. Tovább

Tokaji mártás
Alapja a barnamártás, amit az alaprecept szerint megfőzünk. 4 decinyit kimerünk belőle, ez általában elég eg.. Tovább

Ördögmártás
Alapja a barnamártás, amit az alaprecept szerint megfőzünk. 4 decinyit kimerünk belőle, általában ez elég egy .. Tovább

Gyors barnamártás
A barnamártás főzése időigényes feladat — régen a nagy éttermek konyháján hétfő reggel feltették főni, é.. Tovább

Barnamártás (spanyol mártás)
1. A csontot bárddal vagy csapókéssel kisebb darabokra vágjuk, már ha egyáltalán olyan fajta, h.. Tovább

Choron-mártás
Alapja a béarni mártás, amibe 1 evőkanál sűrített paradicsom is kerül; a tűzről levéve pedig 1 friss, hámozo.. Tovább

Béarni (berni) mártás
1. A hagymát megtisztítjuk, a tárkony meg a kakukkfű leveleit az ágról leszedjük, majd mindezeket fino.. Tovább

Hollandi mártás
1. A vajat kis lángon fölolvasztjuk, és ha áttetszővé válik —mint az olaj —, a tűzről lehúzzuk. A tojások .. Tovább

Hagymamártás (soubise-mártás)
1. A hagymát megtisztítjuk, vékonyan fölszeleteljük, gyűrűire szedjük, majd a fölolvasztott va.. Tovább

Mornay-mártás (sajtmártás)
1. A sajtot lereszeljük, és 2 tojássárgájával meg 1 deci tejszínnel vagy tejföllel közvetlenül tá.. Tovább

Besamel-mártás
1. A tejet fölforraljuk. A vajat egy lábasban fölolvasztjuk, a lisztet hozzáadjuk, és kevergetve megforrósí.. Tovább

Tartármártás
Alapja a majonéz, amiből 3 decit egy tálba kimerünk. 1 evőkanál mustárral, 0,5 deci főzőtejszínnel, 2-3 evőkan.. Tovább

Remuládmártás
Alapja a majonéz, amiből 2,5 decinyit egy tálba kimérünk. 1 deci főzőtejszínnel, fél citrom kifacsart levével.. Tovább

Öntetek, mártások
1. A mustáros öntethez a petrezselymet finomra vágjuk. Egy nagyobb pohárba öntjük az ecetet, s kiskanállal.. Tovább

Olajos öntetek
1. Az ecetes olajos öntethez az ecetet egy kis pohárba töltjük, a sót meg a borsot beleszórjuk, és kiskanáll.. Tovább