Hozzávalók
• 80g pirított mandula
• 80g pirított pisztácia
• 80g pirított mogyoró
• 50g pirított szezámmag
• 1 teáskanál köménymag
• 1 teáskanál édesköménymag
• 1 teáskanál koriandermag
• 2 teáskanál tengeri só
• 2 teáskanál őrölt fekete bors
• 2 teáskanál őrölt fahéj
• 2-3 centiméter frissen reszelt gyömbér
Elkészítés módja
1. Pirítsuk meg a hozzávalókat egy serpenyőben.
2. Egy mozsárban vagy mixerben törjük össze.
Dukkah fűszerkeverék recepthez fűződő történet, jótanács
A dukkah egyiptomi fűszerkeverék. Kifejzetten ajánlott sült halhoz, sült húsokhoz. Esetleg kipróbálhatjuk steakburgonyához vagy salátákhoz is.
A leírásban szereplő Dukkah fűszerkeverék recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.