Fehérmártás (velouté mártás)
Hozzávalók
• 5 dkg vaj
• 2 evőkanál finomliszt
• 5 dl hús- vagy csontleves (erőleves- tyúkhúsleves- vagy marhahúsleves-kockából is készülhet)
• vagy 1 csapott kiskanál ételízesítő por
Elkészítés módja
1. A vajat egy kis lábasban fölolvasztjuk, majd a lisztet kevergetve 2 perc alatt megfuttatjuk benne, de vigyázzunk, nehogy megpiruljon.
2. Habverőre váltunk, az időközben megforrósított levest két-három részben ráöntjük, közben habverővel szorgalmasan keverjük, nehogy csomós legyen. 3-4 perc alatt sűrű mártás lesz belőle. Fehér húsú halakhoz, szárnyasokhoz illik.
Fehérmártás (velouté mártás) recepthez fűződő történet, jótanács
Ha szárnyashús kísérőjének kínáljuk, akkor szárnyashúslevessel, ha halhoz, akkor halalaplével (halcsontokból főzött lével) főzzük.
A leírásban szereplő Fehérmártás (velouté mártás) recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.