Olajos öntetek
Elkészítés módja
1. Az ecetes olajos öntethez az ecetet egy kis pohárba töltjük, a sót meg a borsot beleszórjuk, és kiskanállal keverjük, míg a só fel nem oldódik benne. Kevergetve kanalanként az olajat is beledolgozzuk. Ez a klasszikus recept szinte minden salátára jó, de leginkább a friss zöldségekből készültekhez való.
2. A finomfűöntethez 2 deci vizet a cukorral meg az ételízesítővel 2 percig forralunk, majd a tűzről lehúzzuk, és megvárjuk, amíg kihűl. Közben az összes zöldfűszert megmossuk, a levélkéket a szárakról lecsipkedjük, finomra vágjuk, és az ízesített vízbe szórjuk.
3. A mustárt meg a borsot az ecettel simára keverjük, cseppenként az olajat is beledolgozzuk, végül a „finomfüves” lével összekeverjük. Leginkább a friss zöldségekből készült salátákhoz való.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.