Olajos öntetek

Olajos öntetek recept
Hozzávalók
az ecetes olajos öntethez:
•  3 kiskanál normál vagy ízesített ételecet
•  1 mokkáskanál só
•  fél mokkáskaná őrölt fekete bors
•  9 kiskanál olaj (olíva is lehet)
a finomfűöntethez:
•  1 evőkanál kristálycukor
•  1 kiskanál ételízesítő por
•  1 csokor petrezselyem
•  1 csokor kapor
•  2 evőkanál metélőhagyma
•  1-1 evőkanál friss rozmaring
•  bazsalikom és tárkony (a szárítottból a fele is elég)
•  1 evőkanál mustár
•  csipetnyi őrölt fekete bors
•  2 evőkanál vörösborecet
•  0.5 dl olaj (olíva- vagy kukoricacsíra-olaj illetve másféle hidegen sajtolt olaj is lehet)

Elkészítés módja

1. Az ecetes olajos öntethez az ecetet egy kis pohárba töltjük, a sót meg a borsot beleszórjuk, és kiskanállal keverjük, míg a só fel nem oldódik benne. Kevergetve kanalanként az olajat is beledolgozzuk. Ez a klasszikus recept szinte minden salátára jó, de leginkább a friss zöldségekből készültekhez való.

2. A finomfűöntethez 2 deci vizet a cukorral meg az ételízesítővel 2 percig forralunk, majd a tűzről lehúzzuk, és megvárjuk, amíg kihűl. Közben az összes zöldfűszert megmossuk, a levélkéket a szárakról lecsipkedjük, finomra vágjuk, és az ízesített vízbe szórjuk.

3. A mustárt meg a borsot az ecettel simára keverjük, cseppenként az olajat is beledolgozzuk, végül a „finomfüves” lével összekeverjük. Leginkább a friss zöldségekből készült salátákhoz való.

A leírásban szereplő Olajos öntetek recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.