Béarni (berni) mártás
Elkészítés módja
1. A hagymát megtisztítjuk, a tárkony meg a kakukkfű leveleit az ágról leszedjük, majd mindezeket finomra vágjuk, és egy mélyebb serpenyőbe vagy kisebb lábasba szórjuk. Megsózzuk, a borssal fűszerezzük, és a bort vagy az ecetet hozzáadva, kis lángon 6-8 perc alatt sűrűre — amíg a felére beforr — főzzük.
2. A tűzről lehúzva 3 evőkanál vizet keverünk hozzá, majd apránként a kész hollandi mártásba szűrjük, jó habosra keverjük. A kétféle fölaprított petrezselyemmel fűszerezzük. Azon forrón, különféle roston sült húsokhoz és párolt zöldségekhez tálaljuk.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.