Béarni (berni) mártás

Béarni (berni) mártás recept
Hozzávalók
•  4 apró vöröshagyma (fejesedő újhagyma)
•  3 ág friss (esetleg fél kiskanál szárított) tárkonylevél
•  1 ág friss (esetleg fél mokkáskanál szárított) kakukkfű
•  késhegynyi só
•  késhegynyi őrölt fehér bors
•  1.5 dl fehérbor vagy tárkonyecet
•  az alaprecept szerint (30 dkg vajból) készített hollandi mártás
•  3-4 ágacska petrezselyem és fodros petrezselyem

Elkészítés módja

1. A hagymát megtisztítjuk, a tárkony meg a kakukkfű leveleit az ágról leszedjük, majd mindezeket finomra vágjuk, és egy mélyebb serpenyőbe vagy kisebb lábasba szórjuk. Megsózzuk, a borssal fűszerezzük, és a bort vagy az ecetet hozzáadva, kis lángon 6-8 perc alatt sűrűre — amíg a felére beforr — főzzük.

2. A tűzről lehúzva 3 evőkanál vizet keverünk hozzá, majd apránként a kész hollandi mártásba szűrjük, jó habosra keverjük. A kétféle fölaprított petrezselyemmel fűszerezzük. Azon forrón, különféle roston sült húsokhoz és párolt zöldségekhez tálaljuk.

A leírásban szereplő Béarni (berni) mártás recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.