Keresés recept címe alapján

59 találat.

Befőzés, tartósítás receptek

Lecsó
recept megnyitása

Lecsó

könnyű

1. E mennyiségek csak viszonyításra szolgálnak, hogy bárki könnyen kiszámíthassa a hozzávalókat attól függően, menny.. Tovább

Csalamádé
recept megnyitása

Csalamádé

könnyű

1. A paprikát kicsumázzuk, jól megmossuk, lecsöpögtetjük. Az uborkát kefével dörzsölgetve alaposan megmossuk, vé.. Tovább

Paradicsomlé
recept megnyitása

Paradicsomlé

könnyű

1. Ennél a receptnél fele-fele arányban tanácsos leveses és húsos paradicsomot használni, mert az utóbbi ad s.. Tovább

Csemegeuborka
recept megnyitása

Csemegeuborka

közepes

1. A befőttes üvegeket alaposan fertőtlenítjük: forró, mosószeres vízzel kimossuk, alaposan kiöblítjük, majd.. Tovább

Spárgakonzerv
recept megnyitása

Spárgakonzerv

könnyű

1. A spárga többnyire kötegekben kerül forgalomba. Általában annál értékesebb, minél vastagabbak a szálak, b.. Tovább

Vadszilvadzsem
recept megnyitása

Vadszilvadzsem

közepes

1. Több kisebb üveget alaposan fertőtlenítünk: forró, mosószeres vízzel kimossuk, alaposan kiöblítjük, majd.. Tovább

Zölddió-befőtt
recept megnyitása

Zölddió-befőtt

nehéz

1. A zöld dió akkor jó befőttnek, ha belül még puha. Épp ezért egyet vágjunk félbe, mielőtt leszednénk a fá.. Tovább

Bodzavirágszörp
recept megnyitása

Bodzavirágszörp

könnyű

1. A bodzavirágot lehetőleg reggel, az első harmat után, rövid kocsánnyal szedjük le. Szellős, de nem napo.. Tovább

Kovászos uborka
recept megnyitása

Kovászos uborka

könnyű

1. Az uborkát folyó víz alatt alaposan megmossuk; jó, ha körömkefével is megdörzsölgetjük. Ezután végeit k.. Tovább

Agglegénybefőtt
recept megnyitása

Agglegénybefőtt

könnyű

1. Egy 6-8 literes üveget gondosan kifertőtlenítünk, lecsöpögtetjük és az elsőnek beérő gyümölcsöt, vagyis.. Tovább

Erdélyi zakuszka
recept megnyitása

Erdélyi zakuszka

közepes

1. A megmosott padlizsánokat letörölgetjük, lapjában kettévágjuk. Kocsányostól rostélyra fektetjük, és iz.. Tovább

Őszibarack befőtt
recept megnyitása

Őszibarack befőtt

könnyű

1. A tésztafőzőben vizet forralunk beledobjuk az őszibarackokat egy pillanatra, majd kivesszük és lehúzz.. Tovább

Sárgabaracklekvár
recept megnyitása

Sárgabaracklekvár

könnyű

1. A barackot megmossuk, majd több részletben 1-2 percre forrásban lévő vízbe rakjuk. Szűrőlapáttal kiem.. Tovább

Őszibarack­befőtt
recept megnyitása

Őszibarack­befőtt

közepes

1. A gyümölcsöt megmossuk, le-csöpögtetjük, majd meghámozzuk és félbe- vagy negyedekbe vágva a magját .. Tovább

Cukrozott narancshéj
recept megnyitása

Cukrozott narancshéj

könnyű

1. A narancsokat mosószeres szivaccsal nagyon alaposan megmossuk, leöblítjük, szárazra töröljük. Ezut.. Tovább

Házi savanyú káposzta
recept megnyitása

Házi savanyú káposzta

könnyű

1. A káposztát félbevágva kitorzsázzuk, külső foltos leveleit lefejtjük, majd a fejet vékonyan legya.. Tovább

Kovászos uborka télire
recept megnyitása

Kovászos uborka télire

közepes

1. A befőttes üveget alaposan fertőtlenítjük: forró, mosószeres vízzel kimossuk, alaposan kiöblítjü.. Tovább

Szódavizes meggybefőtt
recept megnyitása

Szódavizes meggybefőtt

közepes

1. Több 8 decis üveget és a hozzá tartozó fedeleket alaposan fertőtlenítjük: forró, mosószeres vízz.. Tovább

Házi vegyes savanyúság
recept megnyitása

Házi vegyes savanyúság

közepes

1. A savanyúságnak való zöldséget megtisztítjuk, a karfiolt közepes nagyságú rózsákra vágjuk, a hag.. Tovább

Lecsó konyhafőnök módra
recept megnyitása

Lecsó konyhafőnök módra

közepes

1. Több kisebb üveget alaposan fertőtlenítünk: forró, mosószeres vízzel kimossuk, alaposan kiöblít.. Tovább

Szilva vagy ringlóbefőtt
recept megnyitása

Szilva vagy ringlóbefőtt

könnyű

1. A szilvát vagy ringlót megmossuk, leszárazzuk, és egy hústűvel megszurkáljuk, mert akkor nem r.. Tovább