Keresés recept címe alapján
Távol-keleti receptek

Indiai sült padlizsán
1. A padlizsánt 1,5 centi vastag karikákra szeljük. Megsózzuk, a kurkuma és a chilipor felével fűsze.. Tovább

Ázsiai tészta tofuval
1. A kelt kitorzsázzuk, kisujjnyi széles csíkokra vágjuk. A pórét megtisztítjuk, 3-4 milliméter vast.. Tovább

Édes-savanyú csicseriborsó
1. A főtt vagy konzerv csicseriborsót lecsöpögtetjük, fontos, hogy így, főzve kell 50 dekának l.. Tovább

Indonéz zöldséges metélt
1. Az indonéz zöldségkeveréket úgy ahogy van, fagyosan, egy kisebb lábasba szórjuk. 2 evőkanál ol.. Tovább

Krumpli ázsiai stílusban
1. A burgonyát alaposan megmossuk, majd héjában, enyhén megsózott vízben éppen puhára főzzük. Les.. Tovább

Currys pangasiusragu zöldséges rizzsel
1. A halat 3 centis kockákra vágjuk, enyhén megsózzuk, megborsozzuk, citromlevet fa.. Tovább

Uborkás, zöldséges csirkeragu spagettive..
1. A csirkemellet a kisujjnyinál kicsit kisebb csíkokra vágjuk, .. Tovább

Moagganat szabanih (spenótos, mogyorós ..
1. A tésztához a lisztet az olajjal, a sóval, a tojással és annyi vízzel.. Tovább

Gyoza Gundel módra
1. A tésztához való lisztet egy hőálló tálba szórjuk, a sóval összeforgatjuk. A vizet fölforraljuk, a l.. Tovább

Gyoza kárpáti módra
1. A tésztához való lisztet egy hőálló tálba szórjuk, a sóval összeforgatjuk. A vizet fölforraljuk, a .. Tovább

Gyoza hortobágyi módra
1. A tésztához való lisztet egy hőálló tálba szórjuk, a sóval összeforgatjuk. A vizet fölforraljuk,.. Tovább

Thai csirkeleves
1. A hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk, és egy wokban vagy lábasban, a megforrósított olajon fél perc .. Tovább

Thai csirkehúsleves
1. A leveszöldséget megtisztítjuk, közepes nagyságú kockákra vágjuk. A gyömbért meghámozzuk, félbevágj.. Tovább

Koreai körömleves
1. A körmöket leforrázzuk, lemossuk, majd sóval ízesített, egész borssal, fölszeletelt fokhagymával és h.. Tovább

Yakitori tempurával
1. A csirkemellet 1,5 centis kockákra vágjuk, és 4 kihegyezett, vízbe áztatott megolajozott hurkapálcá.. Tovább

Kukorica kínaiasan (édes-savanyú mártás..
1. A kétféle paprikát kicsumázzuk, és kisujjnyi csíkokra vagy kb. 3 centis kocká.. Tovább

Indonéz húsos metélt (bami)
1. A sertéshúst félcentis kockákra vágjuk – véletlen se nagyobbra, mert akkor nem puhul meg időb.. Tovább

Szusi (sushi) alaprecept
1. A szusi (sushi) rizs egy speciális, gondosan válogatott, kerekszemű rizsfajta. Semleges ízű, így.. Tovább

Nabeyaki udon (japán tésztaleves)
1. A halcsontból kb. 1,25 liter vízzel, egy kevés sóval és a fölszeletelt gyömbérrel 20 pe.. Tovább

Tori no corage (pácolt csirkeszárnyak j..
1. A csirkeszárnyakat az esetlegesen rajta maradt tolltokoktól megszabadítj.. Tovább