Indonéz zöldséges metélt
Elkészítés módja
1. Az indonéz zöldségkeveréket úgy ahogy van, fagyosan, egy kisebb lábasba szórjuk. 2 evőkanál olajjal meglocsoljuk, lefedjük, és kis lángon így, a saját levében 6-8 perc alatt roppanósra pároljuk.
2. A metélt tésztát enyhén sózott, forrásban lévő vízbe rakjuk, és a csomagoláson található idő alatt, ez általában 3-4 perc, puhára főzzük. Leszűrjük, lecsöpögtetjük.
3. A csilipaprikát kicsumázzuk, a fokhagymagerezdeket félbevágjuk, majd miután csírájukat eltávolítottuk, vékonyan fölszeleteljük, akárcsak a csilit. A maradék (2 evőkanálnyi) olajat egy nagy wokban kissé megforrósítjuk, a mogyorót rádobjuk, és rázogatva világosra pirítjuk. Ekkor a fokhagymát és a csilit rászórjuk, keverve-rázogatva még 1 percig pirítjuk. A tésztát és a roppanós zöldséget hozzáadjuk, a szójaszósszal és a barna cukorral ízesítjük, és jól összeforgatjuk.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.