Niigatai pulykaleves (japán recept)

Niigatai pulykaleves  (japán recept) recept
Hozzávalók
•  35-40 dkg pulykafelsőcombfilé (lehet mellfilé is)
•  30 dkg vegyes leveszöldség (inkább vékony mint vastag sárgarépa és petrezselyemgyökér)
•  arasznyi póréhagyma
•  1 aprócska (10 dkg) zeller
•  egy kisebb cikk (15 dkg) kelkáposzta
•  1-2 gerezd fokhagyma
•  kis darabka friss gyömbér
•  1 kiskanál egész fekete bors
•  jó 1 kiskanál só
•  kb.4 evőkanál világos szójaszósz
•  kb.1 dl édes fehérbor
•  1 kis csokor petrezselyem

Elkészítés módja

1. A húst kb. 2 centis kockákra vágjuk, majd forrásban lévő vízbe dobjuk 1 percre. Ezután leszűrjük, leöblítjük, és egy fazékba rakjuk. Kb. 1,2 liter hideg vizet öntünk rá, nagy lángon fölforraljuk, majd kis lángra állítjuk, kis rést hagyva lefödjük.

2. A zöldségeket megtisztítjuk. A répát, a gyökeret és a póréhagymát 0,5 centi vastagon fölszeleteljük, a húshoz adjuk a kisebb kockákra vágott zellerrel és a kb. 2 centis kockákra darabolt kelkáposztával együtt. A fölszeletelt fokhagymát és gyömbért a borssal együtt egy kis gézzacskóba rakjuk, és a fazék füléhez erősítve a levesbe lógatjuk. Megsózzuk, kis lángon kb. 30 percig főzzük. A vége felé a szójaszósszal és a borral ízesítjük, a fölaprított petrezselyemmel fűszerezzük.

Niigatai pulykaleves (japán recept) recepthez fűződő történet, jótanács

Niigata prefektúra Japánban, a Honsú szigeten, Csúbu régióban fekszik. Fővárosa Niigata.

A leírásban szereplő Niigatai pulykaleves (japán recept) recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló (leves) minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.