Niigatai pulykaleves (japán recept)
Elkészítés módja
1. A húst kb. 2 centis kockákra vágjuk, majd forrásban lévő vízbe dobjuk 1 percre. Ezután leszűrjük, leöblítjük, és egy fazékba rakjuk. Kb. 1,2 liter hideg vizet öntünk rá, nagy lángon fölforraljuk, majd kis lángra állítjuk, kis rést hagyva lefödjük.
2. A zöldségeket megtisztítjuk. A répát, a gyökeret és a póréhagymát 0,5 centi vastagon fölszeleteljük, a húshoz adjuk a kisebb kockákra vágott zellerrel és a kb. 2 centis kockákra darabolt kelkáposztával együtt. A fölszeletelt fokhagymát és gyömbért a borssal együtt egy kis gézzacskóba rakjuk, és a fazék füléhez erősítve a levesbe lógatjuk. Megsózzuk, kis lángon kb. 30 percig főzzük. A vége felé a szójaszósszal és a borral ízesítjük, a fölaprított petrezselyemmel fűszerezzük.
Niigatai pulykaleves (japán recept) recepthez fűződő történet, jótanács
Niigata prefektúra Japánban, a Honsú szigeten, Csúbu régióban fekszik. Fővárosa Niigata.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.