Nabeyaki udon (japán tésztaleves)
Elkészítés módja
1. A halcsontból kb. 1,25 liter vízzel, egy kevés sóval és a fölszeletelt gyömbérrel 20 perc alatt alaplevet főzünk, amit leszűrünk. Az így kapott mennyiségnek kb. 1 liternyinek kell lennie.
2. Ezt újra tűzre tesszük, a szójaszósszal ízesítjük, a vízzel fölöntjük. Az ételízesítőt beleszórjuk, a borral és a cukorral ízesítjük, 2-3 percig kis lángon forraljuk, ha kell, utánaízesítjük.
3. A tésztát enyhén sózott, forrásban lévő vízben kifőzzük. A száráról lecsipkedett parajlevelet leforrázzuk. Mindkettőt leszűrjük, és négy nagyobb, lehetőleg kerámia leveses csészében elosztjuk. A megforrósított csirkemellet és gombát fölszeletelve rakjuk mellé — tehetünk hozzá leforrázott krizantémlevelet, fölszeletelt szintén leforrázott répát és póréhagymát is —, és a forró levest rámerjük.
4. Adagonként 1-1 tojássárgáját ütünk bele, egy kevés borsot őrölünk rá frissen, és azonnal fogyasztjuk. Japánban télen forrón, nyáron hidegen, egytálételként eszik.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.