Indiai sült padlizsán

Indiai sült padlizsán recept
Hozzávalók
•  2 közepes padlizsán
•  1 kiskanál kurkuma
•  1 kiskanál chilipor
•  4 paradicsom
•  2 vöröshagyma
•  diónyi friss gyömbér
•  5 gerezd fokhagyma
•  1 csokor friss koriander
•  2 dl natúr joghurt
•  1 lime
•  olaj a sütéshez
•  1 kiskanál garam masala

Elkészítés módja

1. A padlizsánt 1,5 centi vastag karikákra szeljük. Megsózzuk, a kurkuma és a chilipor felével fűszerezzük és fél órát állni hagyjuk.

2. A paradicsomot és a hagymát apró kockákra vágjuk. A megtisztított gyömbért, a fokhagymát és a koriandert fölaprítjuk.

3. A joghurtot keverőtálba öntjük, csipetnyi sóval, a lime kifacsart levével és egy kevés koriander levéllel összekeverjük.

4. Serpenyőben kevés olajat hevítünk, a padlizsánokat oldalanként 3-4 perc alatt megsütjük rajta.

5. A vöröshagymát 5 evőkanál forró olajban kissé megfuttatjuk, a gyömbért és a fokhagymát rádobjuk, 1 percig pirítjuk, a maradék chilit, a kurkumát, majd a paradicsomot is hozzáadjuk. Közepes lángon kevergetve főzzük, amíg a leve el nem párolog. Végül a garam masalát is hozzáadjuk.

6. Tálalás előtt a padlizsán szeleteket tepsire fektetjük mindegyikre egy evőkanálnyi paradicsom ragut halmozunk, majd előmelegített forró sütőben (200°C) 5 perc alatt átforrósítjuk.

7. A sütőből kivéve tálra szedjük és mindegyik tetejét egy kiskanálnyi ízesített joghurttal díszítjük. Kínálhatjuk, friss pirítóssal előételként vagy roston sült húsok mellé köretként.

A leírásban szereplő Indiai sült padlizsán recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.