Édes-savanyú csicseriborsó

Elkészítés módja
1. A főtt vagy konzerv csicseriborsót lecsöpögtetjük, fontos, hogy így, főzve kell 50 dekának lennie.
2. A sárgarépát megtisztítjuk, a kétféle paprikát kicsumázzuk. Előbbit 2 milliméter vastagon fölszeleteljük, utóbbiakat nem egészen kisujjnyi széles csíkokra vágjuk. Az ananászt és a bambuszrügyet lecsöpögtetjük. A pórét tisztítás után fölszeleteljük. A fokhagymát présen áttörjük.
3. A répát, a paprikát meg a pórét egy nagy serpenyőben vagy wokban, a kissé megforrósított olajon, nagy lángon 6-8 perc alatt roppanósra pirítjuk-pároljuk. Az utolsó 2-3 percre a fokhagymát is hozzáadjuk. Ezután belekerül a lecsöpögtetett csicseriborsó, az ananász és a bambuszrügy is.
4, Közben a ketchupot, a borecetet, a mézet, a cukrot meg a keményítőt a vízzel összekeverjük. Az előzőekre öntjük, a szójaszósszal és az Erős Pistával ízesítjük, megsózzuk. 3-4 percig forraljuk, ha túlságosan besűrűsödne, 1-2 decinyit hozzáöntünk a konzerv ananász levéből. Azonnal tálalható, külön köretet nem igényel.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.