Édes-savanyú csicseriborsó

Édes-savanyú csicseriborsó recept
Hozzávalók
•  50 dkg főtt csicseriborsó (lehet konzerv csicseriborsó is)
•  2 közepes sárgarépa
•  1-1 nagy zöld és piros húsú paprika
•  30 dkg darabolt konzervananász
•  10 dkg szeletelt konzerv bambuszrügy
•  1 kisebb szál póréhagyma
•  2 gerezd fokhagyma vagy 1 csapott kiskanál fokhagymakrém
•  4 evőkanál olaj
•  8 evőkanál ketchup
•  6 evőkanál 6%-os vörösborecet
•  2-2 evőkanál méz és kristálycukor
•  2 evőkanál étkezési kukoricakeményítő
•  3 dl víz
•  2-3 evőkanál sötét szójaszósz
•  fél kiskanál Erős Pista vagy csípős Piros Arany
• 

Elkészítés módja

1. A főtt vagy konzerv csicseriborsót lecsöpögtetjük, fontos, hogy így, főzve kell 50 dekának lennie.

2. A sárgarépát megtisztítjuk, a kétféle paprikát kicsumázzuk. Előbbit 2 milliméter vastagon fölszeleteljük, utóbbiakat nem egészen kisujjnyi széles csíkokra vágjuk. Az ananászt és a bambuszrügyet lecsöpögtetjük. A pórét tisztítás után fölszeleteljük. A fokhagymát présen áttörjük.

3. A répát, a paprikát meg a pórét egy nagy serpenyőben vagy wokban, a kissé megforrósított olajon, nagy lángon 6-8 perc alatt roppanósra pirítjuk-pároljuk. Az utolsó 2-3 percre a fokhagymát is hozzáadjuk. Ezután belekerül a lecsöpögtetett csicseriborsó, az ananász és a bambuszrügy is.

4, Közben a ketchupot, a borecetet, a mézet, a cukrot meg a keményítőt a vízzel összekeverjük. Az előzőekre öntjük, a szójaszósszal és az Erős Pistával ízesítjük, megsózzuk. 3-4 percig forraljuk, ha túlságosan besűrűsödne, 1-2 decinyit hozzáöntünk a konzerv ananász levéből. Azonnal tálalható, külön köretet nem igényel.

A leírásban szereplő Édes-savanyú csicseriborsó recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.