Thai csirkeleves

Elkészítés módja
1. A hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk, és egy wokban vagy lábasban, a megforrósított olajon fél perc alatt megfuttatjuk. Az 1,5 centis kockákra vágott csirkemellet és répát rádobjuk, erős tűzön 2-3 percig pirítjuk, közben hozzáadjuk a vékonyan fölcsíkozott citromfüvet és újhagymát, valamint az 1,5 centis kockákra vágott gombát is.
2. Pár percnyi pirítás után a levessel fölöntjük, a finomra aprított korianderzölddel fűszerezzük, megsózzuk, fölforraljuk.
3. A lisztet a kókusztejjel és a tejszínnel simára keverjük, a levesalaphoz öntjük, pár percig forraljuk, ezalatt a leve kellően besűrűsödik. Megkóstoljuk, ha híján lenne valaminek, pótoljuk, akkor jó, ha enyhén csípős íze van, majd belerakjuk az előzetesen hideg vízbe áztatott, majd leszűrt üvegtésztát is. Csilipaprikával és citromfűvel díszítjük.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.