Tonhal édes-savanyú mártásban

Elkészítés módja
1. A halat, ha fagyasztott, akkor szobahőmérsékleten fölengedjük –, majd 2 centis kockákra vágjuk. Enyhén besózzuk, félrerakjuk.
2. A sárgarépát megtisztítjuk, a kétféle paprikát kicsumázzuk. Az előbbit 2 milliméter vastagon fölszeleteljük, az utóbbiakat kisujjnyi csíkokra vágjuk. Az ananászt és a bambuszrügyet lecsöpögtetjük. A pórét tisztítás után fölszeleteljük. A fokhagymát présen áttörjük.
3. A répát, a paprikát meg a pórét az olajon, közepes lángon 5 percig pirítjuk-pároljuk. Félidőben a fokhagymát és a halkockákat is hozzáadjuk. Ezután belekerül a lecsöpögtetett ananász és bambuszrügy is.
4. Közben a ketchupot, a borecetet, a mézet, a cukrot meg a keményítőt a vízzel összekeverjük. Az előzőekre öntjük, és 2-3 percig forraljuk. Azonnal tálalható. Párolt rizs illik köretnek hozzá.
Tonhal édes-savanyú mártásban recepthez fűződő történet, jótanács
Tonhal helyett másféle bőr- és szálkamentes halfiléből is készíthetjük, például harcsa, afrikai harcsa, fogas.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.