Tonhal édes-savanyú mártásban

Tonhal édes-savanyú mártásban recept
Hozzávalók
•  60 dkg tonhal (fagyasztott is lehet)
•  1 mokkáskanál só
•  2 sárgarépa
•  1-1 nagy zöld és piros húsú paprika
•  30 dkg darabolt konzerv ananász
•  10 dkg szeletelt konzerv bambuszrügy
•  1 kisebb szál póréhagyma
•  2 gerezd fokhagyma
•  4 evőkanál olaj
•  8 evőkanál ketchup
•  6 evőkanál vörösborecet
•  2-2 evőkanál méz és kristálycukor
•  2 evőkanál étkezési keményítő
•  3 dl víz

Elkészítés módja

1. A halat, ha fagyasztott, akkor szobahőmérsékleten fölengedjük –, majd 2 centis kockákra vágjuk. Enyhén besózzuk, félrerakjuk.

2. A sárgarépát megtisztítjuk, a kétféle paprikát kicsumázzuk. Az előbbit 2 milliméter vastagon fölszeleteljük, az utóbbiakat kisujjnyi csíkokra vágjuk. Az ananászt és a bambuszrügyet lecsöpögtetjük. A pórét tisztítás után fölszeleteljük. A fokhagymát présen áttörjük.

3. A répát, a paprikát meg a pórét az olajon, közepes lángon 5 percig pirítjuk-pároljuk. Félidőben a fokhagymát és a halkockákat is hozzáadjuk. Ezután belekerül a lecsöpögtetett ananász és bambuszrügy is.

4. Közben a ketchupot, a borecetet, a mézet, a cukrot meg a keményítőt a vízzel összekeverjük. Az előzőekre öntjük, és 2-3 percig forraljuk. Azonnal tálalható. Párolt rizs illik köretnek hozzá.

Tonhal édes-savanyú mártásban recepthez fűződő történet, jótanács

Tonhal helyett másféle bőr- és szálkamentes halfiléből is készíthetjük, például harcsa, afrikai harcsa, fogas.

A leírásban szereplő Tonhal édes-savanyú mártásban recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.