Yakitori tempurával
Elkészítés módja
1. A csirkemellet 1,5 centis kockákra vágjuk, és 4 kihegyezett, vízbe áztatott megolajozott hurkapálcára húzzuk. Megsózzuk, megborsozzuk, majd az olajon, közepes lángon 8-10 perc alatt megsütjük, közben többször megforgatjuk.
2. Amíg a nyárs sül, a vajat egy kis lábasban fölolvasztjuk, és a cukrot karamellizáljuk rajta. A szójamártással és a borral fölöntjük, kevergetve pár percig forraljuk. Ha túl hígnak találnánk, 1 csapott kiskanál rizskeményítőt egy kevés hideg vízzel simára keverünk, a szójás mártáshoz öntjük, és 1-2 percig forraljuk, ezalatt kellően besűrűsödik.
3. A nyársakat tányérra rakjuk, és a mártással leöntjük, de külön is tálalhatjuk, amibe a kedvére mártogathatja a húsokat és a köretet mindenki.
4. Tempurával tálaljuk, ami úgy készül, hogy a tojások sárgáját a liszttel, a sóval meg a vízzel simára keverjük, majd a kemény habbá vert tojásfehérjét beleforgatjuk. A minél többféle zöldséget megtisztítjuk, és akkora darabokra vágjuk, hogy néhány perc alatt félig vagy teljesen átsüljenek. Ezután a tésztamasszába forgatjuk, végül bő, forró olajban kb. 5 perc alatt aranysárgára sütjük.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.