Tori no corage (pácolt csirkeszárnyak japánosan)

Tori no corage  (pácolt csirkeszárnyak japánosan) recept
Hozzávalók
•  12 húsos csirkeszárny
•  4 gerezd fokhagyma
•  kisujjnyi darab friss gyömbér
•  kb.1 evőkanál só
•  1.5 dl nem túl sós sötét szójamártás (lehet a sűrű édes szójaszósz is)
•  1.5 dl édes fehérbor
•  1-2 kiskanál kristálycukor (ez el is maradhat)
•  1 mokkáskanál őrölt fehér bors
•  1 kis csokor metélőhagyma
•  kb. 15 dkg burgonya- vagy kukoricakeményítő
a sütéshez:
•  bő olaj
a yaki-tori szószhoz:
•  1.5 dl nem túl sós sötét szójamártás (lehet a sűrű édes szójaszósz is)
•  1.5 dl édes fehérbor
•  1-2 kiskanál kristálycukor (ez el is maradhat)
•  1 mokkáskanál ötfűszerkeverék (sansopor)

Elkészítés módja

1. A csirkeszárnyakat az esetlegesen rajta maradt tolltokoktól megszabadítjuk, megkapargatjuk. Ezután megmossuk, leszárogatjuk. Minden szárnyból 2 kis „combocskát” készítünk a következő módon. Először a felső, vastagabbik részét vágjuk le úgy, hogy a porcogónál egy éles késsel körbevágjuk a bőrt és az inakat a porcig, majd a szárnyat a vágás mentén kézzel kettéroppantjuk. Ezután késsel elvágjuk.

2. A vastagabb, húsosabb darabnál egyik kézzel megfogjuk a szabad csontvéget, a másikkal a húst, amit egészen a végéig egy mozdulattal, szinte kifordítva a csontról lehúzunk, mintha le akarnánk venni az egészet a csontról. Ehhez ha kell, késsel is rásegítünk. Így nyeri el combocska formáját. A másik szárnydarabbal hasonló az eljárás, azzal a különbséggel, hogy ebben két csont van, amiből ahogyan a húst kifordítva a végére lehúzzuk, a vékonyabbat kicsavarjuk. A szárny hegyes kis végét levághatjuk, de ez nem kötelező.

3. A fokhagymát és a gyömbért megtisztítjuk, majd nagyon apróra vágjuk. A végén megsózzuk, amivel egy kés lapjával az egészet pépesre elkaparjuk. Egy tálba rakjuk, a szójamártással, a borral, a cukorral (ez nem feltétlen kell bele), a borssal és a fölaprított metélőhagymával összekeverjük.

4. A szárnyakból készített kis combocskákat úgy forgatjuk bele, hogy a pácot igyekezzünk minél jobban beledörzsölni a húsba. Végül belekeverjük a keményítőt, ami segít, hogy a fűszeres pác sütéskor is a húson maradjon. Bő fél órára félretesszük, de letakarva akár egy éjszakára is bekerülhet a hűtőszekrénybe.

5. Érlelés után bő olajat forrósítunk, és a húsokat közepes lángon kb. 15 perc alatt, többször megforgatva megsütjük benne. Fontos, hogy sütés közben az olaj végig ellepje. Konyhai papírtörlőre szedve lecsöpögtetjük.

6. Amíg a hús sül, a yaki-tori szószhoz valókat egy lábasba rakjuk, és többször belekeverve 4-5 percig forraljuk, hogy egy kicsit besűrűsödjön. A sült szárnyakat a csontnál megfogva ebbe az ízes mártásba mártogatva fogyasztjuk.

A leírásban szereplő Tori no corage (pácolt csirkeszárnyak japánosan) recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.