Thai csirkehúsleves

Elkészítés módja
1. A leveszöldséget megtisztítjuk, közepes nagyságú kockákra vágjuk. A gyömbért meghámozzuk, félbevágjuk, a citromhéjról az esetleg rajta maradt fehér részeket lefejtjük, mert ettől keserű lenne a leves. Mindezeket egy fazékba rakjuk, és 2 liter vízzel fölöntjük. Beletesszük a csirkemellet, amit kis rést hagyva lefödünk, és a levesalap forrásától számított kb. 20 percig főzünk. Ezután a húst kiemeljük, kicsontozzuk, húsát a zöldségekhez hasonlóan 1,5 centis kockákra vágjuk.
2. Az újhagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, a csilit félbevágva kimagozzuk, majd mindezeket apróra vágjuk, és wokban, megforrósított olajon 1 perc alatt megfuttatjuk. A húst rárakjuk, további kb. 2 percig pirítjuk.
3. Ezután a levesbe öntjük, az újra forrástól számítva kis lángon 5 percig főzzük. Végül a levest a szójaszósszal ízesítjük, ha szükségét érezzük, utánasózzuk.
4. Közben az üvegtésztát leforrázzuk, rövid ideig állni hagyjuk, majd leszűrjük, és külön tálkában kínáljuk a leveshez, aminek tálaláskor apróra vágott petrezselymet szórunk a tetejére.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.