Kukorica kínaiasan (édes-savanyú mártásban)

Elkészítés módja
1. A kétféle paprikát kicsumázzuk, és kisujjnyi csíkokra vagy kb. 3 centis kockákra vágjuk. Az ananászt és a kukoricát lecsöpögtetjük, de ez a művelet el is maradhat, mert a levüket is felhasználhatjuk. A pórét tisztítás után fölszeleteljük. A fokhagymát présen áttörjük. A csilipaprikát, miután magjait kikapartuk, apróra vágjuk.
2. A paprikát a forró olajon, közepes lángon kb. 5 percig pirítjuk-pároljuk, majd szűrőlapáttal kiemeljük. Visszamaradó zsírjában a pórét, a fokhagymát és a csilipaprikát pirítjuk kb. 1 percig, de vigyázzunk, mert könnyen megég. Ezután hozzáadjuk a roppanósra sütött paprikát, a lecsöpögtetett ananászt és kukoricát is – de ezek akár levükkel együtt is belekerülhetnek.
3. Közben a szójaszószt, a ketchupot, a borecetet, a mézet, a cukrot meg a keményítőt a vízzel simára keverjük. Ha a konzerveket levükkel együtt használtuk, akkor azt számítsuk le a víz mennyiségéből! Az előzőekre öntjük, és 2-3 percig forraljuk. Párolt rizs (lehetőleg jázmin rizs) illik köretnek hozzá. A fokhagymával és a csilivel diónyi apróra reszelt gyömbért is piríthatunk bele. A konzervekkel együtt konzerv bambuszrügyet is adhatunk hozzá.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.