Távol-keleties csirkeszárnyak

Távol-keleties csirkeszárnyak recept
Hozzávalók
a gyömbéres csilis csirkeszárnyakhoz:
•  1 kg jó húsos (semmi esetre sem nyeszlett) csirkeszárny
•  4 evőkanál nem túl sós szójaszósz
•  fél kiskanál őrölt gyömbér
•  1 csapott kiskanál csilipor vagy Erős Pista
•  2 gerezd fokhagyma
•  3 evőkanál méz
• 
•  2 csomó újhagyma
•  4 evőkanál olaj
•  0.5 dl száraz fehérbor
•  néhány szál zellerzöld
a mézes mustáros csirkeszárnyakhoz:
•  8-12 nagy húsos csirkeszárny
•  4-4 evőkanál mustár és méz
•  1 kiskanál currypor
•  fél csokor petrezselyem
•  1 csilipaprika vagy fél kiskanál Erős Pista
•  pár csepp citromlé
• 

Elkészítés módja

1. A gyömbéres, csilis csirkeszárnyakhoz a csirkeszárnyakat, ha maradt volna rajtuk szőr vagy toll, lekapargatjuk, majd hegyes végeiket is lecsapjuk. Leöblítjük, leszárogatjuk, egy tálba rakjuk.

2. A szójaszószt a gyömbérrel, a csiliporral vagy Erős Pistával, a zúzott fokhagymával meg a mézzel összekeverjük. Egy kevés sót is keverünk bele, a szárnyra öntjük, alaposan beledörzsöljük. Letakarva legalább 2 órára hűtőszekrénybe tesszük; közben többször meg is forgatjuk.

3. Ezután az érlelt szárnyakat egy lábasba rakjuk, egy pohárnyi – 2,5 deci – vizet öntünk rá, és lefödve, kis lángon kb. 45 perc alatt vaj puhára pároljuk. Akkor jó, ha a végére a leve majd mind elfő, csak egy kevés sűrű mártás marad a szárnyakon.

4. Közben az újhagymát megtisztítjuk, vékonyan fölkarikázzuk, a megforrósított olajon megsütjük. Ezután a puha csirkéhez öntjük, a borral meglocsoljuk, 1-2 percig pároljuk. Tálaláskor a tetejére durvára vágott zellerzöldet szórunk. Párolt rizzsel és vajon párolt zöldséggel tálaljuk.

5. Aki a mártásosabb húsokat kedveli, 1 evőkanál finomlisztet vagy étkezési keményítőt 1 pohárnyi vízzel keverjen simára, ezt öntse a hagymás, boros szárnyhoz. 2-3 percnyi főzés után leve kellemesen besűrűsödik. Ha kell utánaízesítjük, egy kevés vízzel vagy borral hígítjuk.

6. A mézes, mustáros csirkeszárnyakhoz a szárnyakat megtisztogatjuk, az esetlegesen rajta maradt szőrszálakat, tolltokokat kihúzzuk belőle. Ezután megmossuk, lecsöpögtetjük.

7. A mustárt a mézzel, a curryporral, az apróra vágott petrezselyemmel és apróra vágott csilipaprikával vagy Erős Pistával összekeverjük, pár csepp citromlével és egy kevés sóval ízesítjük. A szárnyakat alaposan bedörzsöljük vele, letakarjuk, és 2-3 órára a hűtőszekrénybe tesszük, hogy az íze összeérjen.

8. Másnap tepsibe rakjuk, alufóliával letakarjuk és közepesen forró sütőben (180 °C; légkeveréses sütőben 165 °C) kb. 35 percig sütjük. Ekkor levesszük róla a fóliát, és a pecsenyét további kb. 10 perc alatt kissé megpirítjuk. Rizibizi illik hozzá köretnek.

A leírásban szereplő Távol-keleties csirkeszárnyak recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.