Indonéz húsos metélt (bami)

Indonéz húsos metélt  (bami) recept
Hozzávalók
•  40 dkg sertéslapocka vagy -comb
• 
•  kb.1 evőkanál finomliszt
•  10 dkg vaj vagy sütőmargarin
•  30 dkg vegyes zöldség (sárgarépa és petrezselyemgyökér vegyesen)
•  1 kisebb szál póréhagyma vagy 3-4 újhagyma
•  10- 15 dkg zellergumó
•  őrölt fekete bors
•  fél mokkáskanál cayenne-i bors (lehet csípős pirospaprika is)
•  1 csapott kiskanál currypor
•  3-4 evőkanál édes sötét szójaszósz
•  1 csokor petrezselyem
•  40 dkg gyufatészta
•  5 tojás

Elkészítés módja

1. A sertéshúst félcentis kockákra vágjuk – véletlen se nagyobbra, mert akkor nem puhul meg időben. 1 csapott kiskanál sóval meg a liszttel összeforgatjuk, és a megforrósított vajon vagy margarinon 3-4 perc alatt kevergetve hirtelen átsütjük. Szűrőlapáttal kiszedjük, félretesszük.

2. A összes zöldséget megtisztítjuk. A répát, a gyökeret és a póréhagymát negyedekbe vágjuk, vékonyan fölszeleteljük. A zellert hasonlóan apróra vágjuk. A hús visszamaradó zsírjában 6-8 perc alatt roppanósra pároljuk. Megborsozzuk, a cayenne-i borssal, a curryporral fűszerezzük, a szójaszósszal ízesítjük. A pirított húst hozzáadjuk, egy kevés vizet öntünk alá, a fölaprított petrezselyemmel megszórjuk. Lefödve, kis lángon kb. 10 percig pároljuk. Közben ha kell, elfövő levét pótoljuk, de ügyeljünk arra, hogy mindig csak kevés lé legyen alatta.

3. A gyufatésztát enyhén sózott, forrásban lévő vízben kifőzzük, leszűrjük, lecsöpögtetjük. Egy kevés hideg vízzel leöblítjük, majd az ízes húsos raguval összeforgatjuk.

4. Forrón tányérra halmozzuk, s mindegyiknek a tetejére egy-egy tükörtojást teszünk. Nyáron karikákra vágott kovászos uborkával és szeletelt friss paradicsommal körberakjuk.

A leírásban szereplő Indonéz húsos metélt (bami) recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.