Indonéz húsos metélt (bami)
Elkészítés módja
1. A sertéshúst félcentis kockákra vágjuk – véletlen se nagyobbra, mert akkor nem puhul meg időben. 1 csapott kiskanál sóval meg a liszttel összeforgatjuk, és a megforrósított vajon vagy margarinon 3-4 perc alatt kevergetve hirtelen átsütjük. Szűrőlapáttal kiszedjük, félretesszük.
2. A összes zöldséget megtisztítjuk. A répát, a gyökeret és a póréhagymát negyedekbe vágjuk, vékonyan fölszeleteljük. A zellert hasonlóan apróra vágjuk. A hús visszamaradó zsírjában 6-8 perc alatt roppanósra pároljuk. Megborsozzuk, a cayenne-i borssal, a curryporral fűszerezzük, a szójaszósszal ízesítjük. A pirított húst hozzáadjuk, egy kevés vizet öntünk alá, a fölaprított petrezselyemmel megszórjuk. Lefödve, kis lángon kb. 10 percig pároljuk. Közben ha kell, elfövő levét pótoljuk, de ügyeljünk arra, hogy mindig csak kevés lé legyen alatta.
3. A gyufatésztát enyhén sózott, forrásban lévő vízben kifőzzük, leszűrjük, lecsöpögtetjük. Egy kevés hideg vízzel leöblítjük, majd az ízes húsos raguval összeforgatjuk.
4. Forrón tányérra halmozzuk, s mindegyiknek a tetejére egy-egy tükörtojást teszünk. Nyáron karikákra vágott kovászos uborkával és szeletelt friss paradicsommal körberakjuk.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.