Keresés recept címe alapján

42 találat.

Főzelék receptek

Tökfőzelék
recept megnyitása

Tökfőzelék

könnyű

1. A hagymát finomra aprítjuk és egy lábasban, az olajon közepes lángon 4-5 perc alatt aranysárgára pirítjuk. A.. Tovább

Lecsós tök
recept megnyitása

Lecsós tök

könnyű

1. A vöröshagymát megtisztítjuk, finomra aprítjuk, és egy lábasban az olajon közepes lángon 2-3 perc alatt megfo.. Tovább

Zöldbabfőzelék
recept megnyitása

Zöldbabfőzelék

közepes

1. A zöldbabot megmossuk, lecsöpögtetjük. Mindkét végüket levágjuk, leszálkázzuk, majd 2 centis darabokra v.. Tovább

Mangoldfőzelék
recept megnyitása

Mangoldfőzelék

közepes

1. A mangold szárát kivágjuk a levélből. Ezt a szárat a rebarbarához és a spárgához hasonlóan külső vékony h.. Tovább

Zöldborsófőzelék
recept megnyitása

Zöldborsófőzelék

közepes

1. A kifejtett zöldborsót megmossuk, lecsöpögtetjük. Egy lábasba tesszük, 5-6 deci vizet aláöntünk, 1 kis.. Tovább

Medvehagyma-főzelék
recept megnyitása

Medvehagyma-főzelék

könnyű

1. A medvehagyma leveleit a szárról lecsipkedjük, éppen úgy, mint a spenót esetében. A leveleket többs.. Tovább

Különleges főzelékek
recept megnyitása

Különleges főzelékek

közepes

1. A kelbimbófőzelékhez a kelbimbót megtisztítjuk, egy lábasba rakjuk, és annyi – kb. 8 deci – vizet ö.. Tovább

Sóskafőzelék (mártás)
recept megnyitása

Sóskafőzelék (mártás)

közepes

1. A sóska vastag szárát levágjuk, lecsipkedjük, majd a leveleket többször váltott hideg vízben megmos.. Tovább

Tejszínes spárgafőzelék
recept megnyitása

Tejszínes spárgafőzelék

közepes

1. Először a rántást készítjük el, hogy legyen ideje kihűlni, mire kell. Ehhez a petrezselymet fin.. Tovább

Lencse, csilisbab módjára
recept megnyitása

Lencse, csilisbab módjára

könnyű

1. A marhahúst a megtisztított, finomra vágott hagymával az olajon kevergetve 8-10 perc alatt meg.. Tovább

Parajfőzelék, avagy spenót
recept megnyitása

Parajfőzelék, avagy spenót

közepes

1. A parajlevelet megtisztítjuk, vagyis szárát lecsipkedjük, és a leveleket többször váltott hide.. Tovább

Lencsefőzelék füstölt hússal
recept megnyitása

Lencsefőzelék füstölt hússal

közepes

1. A pulykacomb bőrét lefejtjük, majd a húst annyi — kb. 1,5 liter — vízben, amennyi bőven el.. Tovább

Ripsz-ropsz  zöldborsófözelék
recept megnyitása

Ripsz-ropsz zöldborsófözelék

könnyű

1. A vajat egy közepes lábasban felolvasztjuk, a lisztet beleszórjuk, fél perc alatt keverget.. Tovább

Krumplifőzelék sült virslivel
recept megnyitása

Krumplifőzelék sült virslivel

könnyű

1. A burgonyát megtisztítjuk, majd 0,5 centi vastag karikára (esetleg 2 centis kockákra) vág.. Tovább

Tavaszi főzelék (finomfőzelék)
recept megnyitása

Tavaszi főzelék (finomfőzelék)

közepes

1. A sárgarépát és a karalábét megtisztítjuk, 1-1,5 centis kockákra vágjuk; ha a répa kisebb,.. Tovább

Tejfölös karalábéfőzelék sült csirkemájjal
recept megnyitása

Tejfölös karalábéfőzelék sült csirkemájjal

közepes

1. A karalábét vékonyan meghámozzuk, — szép zsenge leveleiből szűk maréknyit fé.. Tovább

Sóskamártás
recept megnyitása

Sóskamártás

könnyű

1. A sóskaleveleket jól megmosom, ereitől megszabadítom és olajban felteszem főni. 2. Besózom és állandóan ke.. Tovább

Sóskafőzelék
recept megnyitása

Sóskafőzelék

könnyű

1. A sóskát megmostam, az ereket kiszabdaltam, majd felaprítottam. 2. Vajon megpároltam a sóskát, sót hintet.. Tovább

Lencsefőzelék
recept megnyitása

Lencsefőzelék

könnyű

1. A lencsét kiválogatom, hideg vízben többször átmosom és előző este beáztatom. 2. Másnap az áztatott vizet.. Tovább

Zöldborsófőzelék
recept megnyitása

Zöldborsófőzelék

könnyű

1. A borsót olajon, fedő alatt puhára pároljuk. 2. Megszórjuk a finomra vágott petrezselyemzölddel, sózz.. Tovább

Sárgaborsófőzelék
recept megnyitása

Sárgaborsófőzelék

könnyű

1. A sárgaborsót beáztatjuk egy éjszakára. 2. A hagymákat megtisztítjuk és apróra feldaraboljuk. 3. Az.. Tovább