Keresés recept címe alapján
Főzelék receptek
Cukkinifőzelék
1. A cukkinit és a csillagtököt meghámozzuk, mindkettőt lapjában félbevágjuk, majd kikaparjuk a magjaikat. .. Tovább
Tejszínes spárgafőzelék
1. Először a rántást készítjük el, hogy legyen ideje kihűlni, mire kell. Ehhez a petrezselymet fin.. Tovább
Tavaszi főzelék (finomfőzelék)
1. A sárgarépát és a karalábét megtisztítjuk, 1-1,5 centis kockákra vágjuk; ha a répa kisebb,.. Tovább
Tejfölös karalábéfőzelék sült csirkemájjal
1. A karalábét vékonyan meghámozzuk, — szép zsenge leveleiből szűk maréknyit fé.. Tovább
Sóskafőzelék (mártás)
1. A sóska vastag szárát levágjuk, lecsipkedjük, majd a leveleket többször váltott hideg vízben megmos.. Tovább
Lencse, csilisbab módjára
1. A marhahúst a megtisztított, finomra vágott hagymával az olajon kevergetve 8-10 perc alatt meg.. Tovább
Lencsefőzelék füstölt hússal
1. A pulykacomb bőrét lefejtjük, majd a húst annyi — kb. 1,5 liter — vízben, amennyi bőven el.. Tovább
Medvehagyma-főzelék
1. A medvehagyma leveleit a szárról lecsipkedjük, éppen úgy, mint a spenót esetében. A leveleket többs.. Tovább
Ripsz-ropsz zöldborsófözelék
1. A vajat egy közepes lábasban felolvasztjuk, a lisztet beleszórjuk, fél perc alatt keverget.. Tovább
Tökfőzelék
1. A hagymát finomra aprítjuk és egy lábasban, az olajon közepes lángon 4-5 perc alatt aranysárgára pirítjuk. A.. Tovább
Zöldborsófőzelék
1. A kifejtett zöldborsót megmossuk, lecsöpögtetjük. Egy lábasba tesszük, 5-6 deci vizet aláöntünk, 1 kis.. Tovább
Zöldbabfőzelék
1. A zöldbabot megmossuk, lecsöpögtetjük. Mindkét végüket levágjuk, leszálkázzuk, majd 2 centis darabokra v.. Tovább
Krumplifőzelék sült virslivel
1. A burgonyát megtisztítjuk, majd 0,5 centi vastag karikára (esetleg 2 centis kockákra) vág.. Tovább
Parajfőzelék, avagy spenót
1. A parajlevelet megtisztítjuk, vagyis szárát lecsipkedjük, és a leveleket többször váltott hide.. Tovább
Mangoldfőzelék
1. A mangold szárát kivágjuk a levélből. Ezt a szárat a rebarbarához és a spárgához hasonlóan külső vékony h.. Tovább
Lecsós tök
1. A vöröshagymát megtisztítjuk, finomra aprítjuk, és egy lábasban az olajon közepes lángon 2-3 perc alatt megfo.. Tovább
Különleges főzelékek
1. A kelbimbófőzelékhez a kelbimbót megtisztítjuk, egy lábasba rakjuk, és annyi – kb. 8 deci – vizet ö.. Tovább
Friss kaporszósz natúrszelettel
1. A kaprot apróra felaprítjuk, kevés olajon megfuttatjuk és leöntjük annyi vízzel, hogy b.. Tovább
Pikáns burgonyafőzelék tükörtojással
1. A krumplit megtisztítjuk, karikára vágjuk, belerakjuk egy 2 l-es lábasba. Felöntjü.. Tovább
Spenót tükörtojással
1. A spenótleveleket blansírozzuk, majd leszűrjük. 2. Az olajat felmelegítjük és belerakjuk a lisz.. Tovább
Paradicsom szósz ropogós sült fácánmellel
1. Két evőkanál olajt felforrósítunk, beleszórjuk a lisztet és egy zsemleszínű r.. Tovább