Tejszínes spárgafőzelék

Tejszínes spárgafőzelék recept
Hozzávalók
•  1 csokor petrezselyem
•  6 dkg vaj
•  1 púpozott evőkanál finomliszt
•  2 köteg (1 kg tisztítva 80 dkg) zsenge spárga
•  (lehet zöldspárga is vagy akár vegyesen is — egy köteg zöld egy köteg fehér)
•  1 kiskanál só
•  1 kiskanál kristálycukor
•  2 dl zsíros főzőtejszín
•  1 mokkáskanál őrölt fehér bors

Elkészítés módja

1. Először a rántást készítjük el, hogy legyen ideje kihűlni, mire kell. Ehhez a petrezselymet finomra vágjuk, majd egy kisebb lábasban, az olvasztott vajon kb. 1 perc alatt megfuttatjuk. A lisztet rászórjuk, újabb kb. fél percig pirítjuk, de vigyázzuk, nehogy tényleg megpiruljon, mert fehérnek kell maradnia.

2. A spárga törzsét, a feje alatt kb. 1 centivel kezdve spárgahámozóval vékonyan lehántjuk. A végét csak akkor hagyjuk meg, ha teljesen zsenge a zöldség, különben innen is levágunk egy kb. 0,5 centi vastag szeletet, mert ez fás lehet. Ezután a fejét, nagyjából onnan, ahonnan hámozni kezdtük, levágjuk, majd a szálakat kb. 3 centis darabokra aprítjuk.

3. A fölaprított spárgát, a fejeket kivéve egy közepes nagyságú lábasba rakjuk, és 6 deci vizet öntünk rá. Akkor jó, ha éppen ellepi a spárgát. Megsózzuk, megcukrozzuk, nagy lángon fölforraljuk. Kis lángra állítjuk, lefedve a spárga vastagságától függően kb.5 percig főzzük, majd hozzáadjuk a spárgafejeket is. Újabb 3-5 percig főzzük.

4. Az időközben kihűlt vajas petrezselymes rántást a tejszínnel és egy kis merőkanálnyi forró spárga főzőlével simára keverjük. Így öntjük a roppanósan puha spárgához, és kevergetve kb. 3 percig forraljuk, ezalatt a leve mártásszerűen besűrűsödik. Megkóstoljuk, ha kedvünk tartja megborsozzuk.

Tejszínes spárgafőzelék recepthez fűződő történet, jótanács

A spárgafőzeléket többféleképpen is ízesíthetjük: finomra vágott petrezselyem helyett kaporral; metélőhagymával és curryporral, petrezselyemmel és zúzott fokhagymával vagy csipetnyi reszelt szerecsendióval.

A leírásban szereplő Tejszínes spárgafőzelék recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló (főzelékek) minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Tejszínes spárgafőzelék recept - 1 hozzászólás

  1. zsuzsa56
    zsuzsa56 #5354 2013. 05. 18. 11:06 Válasz

    A minap főztem spárgát,de főzelékre nem is gondoltam!Köszönöm a receptet.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Tejszínes spárgafőzelék recept - 1 hozzászólás

  1. zsuzsa56
    zsuzsa56 #5354 2013. 05. 18. 11:06 Válasz

    A minap főztem spárgát,de főzelékre nem is gondoltam!Köszönöm a receptet.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.