Ripsz-ropsz zöldborsófözelék
Elkészítés módja
1. A vajat egy közepes lábasban felolvasztjuk, a lisztet beleszórjuk, fél perc alatt kevergetve megforrósítjuk, de vigyázzunk, nehogy megpiruljon. Tovább keverve a tejet vékony sugárban ráöntjük, és addig főzzük — ez a forrástól számított 3-4 perc — amíg sűrű mártás lesz belőle. A sóval, a cukorral és az őrölt borssal ízesítjük, a finomra vágott petrezselyemmel fűszerezzük.
2. A konzervborsót levével együtt a tejes mártásba zúdítjuk, éppen csak 1- 2 percig forraljuk, utánaízesítjük.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.