Pikáns burgonyafőzelék tükörtojással

Elkészítés módja
1. A krumplit megtisztítjuk, karikára vágjuk, belerakjuk egy 2 l-es lábasba. Felöntjük hideg vízzel addig hogy épp ellepje, majd sózzuk, borsozzuk és belerakjuk a babérleveleket.
2. Lassú tűzön puhára főzzük.
3. Amíg fő a krumplink addig elkészítjük a a habarást. A tejfölt kikeverjük a liszttel és egy kevés hideg vízzel, majd veszünk ki a krumpli levéből és a habaráshoz adjuk, majd jól összekeverjük. Ha így teszünk akkor a hő kiegyenlítődik és nem lesz csomós a főzelék.
4. Egy mozdulattal a forrásban lévő krumplira öntjük és elkeverjük.
5. Ha újra felforrt akkor elkészült a burgonyafőzelék. Ecettel tesszük pikánsabbá.
6. A tojásokat a felforrósított olajba ütjük és ropogósra sütjük úgy, hogy a közepük rezegjen.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.