Keresés recept címe alapján

365 találat.

Leves receptek

Phó leves
recept megnyitása

Phó leves

közepes

1. Elkészítem az alaplevet: A marhacsontot és a marhaszegyet amit az alaplébe szánok felforralom, majd leöntöm a.. Tovább

Orjaleves
recept megnyitása

Orjaleves

könnyű

1. A csontot jól megmossuk, egy fazékba rakjuk,2 liter hideg vizet ráöntünk. Fölforraljuk, keletkező szürkés hab.. Tovább

Gombaleves
recept megnyitása

Gombaleves

könnyű

1. Az apróra vágott vöröshagymát a forró olajon megfuttatjuk, majd rászórjuk a vékony metéltre darabolt sárgaré.. Tovább

Minestrone
recept megnyitása

Minestrone

könnyű

1. A bacont éles késsel kisebb kockákra daraboljuk, forró olívaolajon kisütjük a zsírját, majd rászórjuk a véko.. Tovább

Táskaleves
recept megnyitása

Táskaleves

közepes

1. A zöldséget megtisztítjuk, karikákra vágjuk. Az olaj felét egy lábasban megforrósítjuk, a zöldséget kissé „átp.. Tovább

Májrizsleves
recept megnyitása

Májrizsleves

könnyű

1. A csontot amennyire lehet, több darabra vágjuk – a legjobb eleve így vásárolni -, forrásban lévő vízbe eng.. Tovább

Nokedlileves
recept megnyitása

Nokedlileves

könnyű

1. A vegyes zöldségeket megtisztítjuk, 0,5 centi vastag karikákra vágjuk. A zsírt egy lábasban - nyáron bográ.. Tovább

Savanyúleves
recept megnyitása

Savanyúleves

könnyű

1. Horvát eredetű, elsősorban böjt idején asztalra kerülő fogás. A burgonyát megtisztítjuk, kb. 2,5 centis ko.. Tovább

Zöldbableves
recept megnyitása

Zöldbableves

könnyű

1. A zöldbabot megmossuk, mindkét végét levágva kiszálkázzuk (a zsengénél nem kell szálkázni), majd 2 centis .. Tovább

Pandúrgulyás
recept megnyitása

Pandúrgulyás

közepes

1. A húst – miután inas, hártyás részeit lefejtettük – 2 centis kockákra, a megtisztított hagymát finomra vágju.. Tovább

Harcsagulyás
recept megnyitása

Harcsagulyás

könnyű

1. A hagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk, és az olajon, közepes lángon, időnként megkeverve 3 perc alatt üveg.. Tovább

Tarhonyaleves
recept megnyitása

Tarhonyaleves

könnyű

1. A füstölt szalonnát apró kockákra vágjuk és egy lábasban, a fele olajon kicsit kiolvasztjuk. A hagymát megt.. Tovább

Szarvasgulyás
recept megnyitása

Szarvasgulyás

közepes

1. A húst kicsontozzuk, majd 2-2,5 centis kockákra vágjuk. A csonttal együtt leforrázzuk, leszűrjük, hideg víz.. Tovább

Csángó gulyás
recept megnyitása

Csángó gulyás

közepes

1. A hagymát megtisztítjuk, finomra aprítjuk, és egy lábasban, az olajon üvegesre sütjük. A húst 2 centis kock.. Tovább

Rosztyókaleves
recept megnyitása

Rosztyókaleves

könnyű

1. A meghámozott burgonyát 2x2 centis kockákra daraboljuk, majd bő vízben sóval, köménymaggal, babérlevélle.. Tovább

Áldozati leves
recept megnyitása

Áldozati leves

könnyű

1. A hagymát megtisztítjuk, finomra aprítjuk. 2. A húst megmossuk, leszárogatjuk, majd egy centis kockákr.. Tovább

Paksi halászlé
recept megnyitása

Paksi halászlé

közepes

1. A pontyot megtisztítjuk, ha van benne haltej vagy ikra, azt félretesszük. Fejét levágjuk, megtisztítjuk, m.. Tovább

Hallabdaleves
recept megnyitása

Hallabdaleves

közepes

1. A pontyfilét lebőrözzük, a nagyobb szálkákat csipesszel vagy éles kiskéssel kiszedjük belőle, a halhúst ped.. Tovább

Gombakrémleves
recept megnyitása

Gombakrémleves

könnyű

1. A hagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk, és egy lábasban a fölolvasztott vajon kis lángon 5 percig fonnyas.. Tovább

Dunai halászlé
recept megnyitása

Dunai halászlé

közepes

1. A pontyot megtisztítjuk, ha van benne haltej vagy ikra, azt félretesszük. Fejét levágjuk, megtisztítjuk, m.. Tovább

Bajai halászlé
recept megnyitása

Bajai halászlé

könnyű

A híres bajai halászlé – hasonlóan a legtöbb dunai halászléhez – alaplé főzése nélkül készül (receptjét lásd .. Tovább