Keresés recept címe alapján
Bográcsos receptek
Pacalgulyás
1. A pacalt egy félbevágott hagymával, a babérlevéllel, az egész borssal, meg a félbevágott citrommal bográcsb.. Tovább
Bajai harcsapaprikás
1. A harcsafilé vastagabbik, feje felöli részén majd mindig van egy kis szálkás rész. Ezt levágjuk az.. Tovább
Zöldbabos tyúkgulyás
1. A tyúkot 12 részre vágjuk. Ehhez először a combjait vágjuk le, amit a forgónál kettécsapunk. Ezután.. Tovább
Vörösboros vadpörkölt
1. A bográcsolást megelőző este a bort a vízzel, a borókával meg kb. 1 kiskanál sóval összekeverjük. .. Tovább
Vereckei káposztás paszuly
1. A babot a bográcsolást megelőző éjszakára kb. háromszoros mennyiségű hideg vízbe áztatjuk. Má.. Tovább
Tirpák töltött káposzta
1. Jó, ha a bográcsolást megelőző este előkészülünk, mert sok időt megtakaríthatunk vele. A káposzt.. Tovább
Tejfölös lencsegulyás
1. A bográcsolást megelőző este a füstölt csülköt egy fazékban, annyi vízben, amennyi jól ellepi, puh.. Tovább
Tejfölös-kapros zúzagulyás
1. A csirkezúzát, miután ellenőriztük, hogy jól meg van tisztítva, félbevágjuk. Ha pulykazúzát f.. Tovább
Tejfölös csiperkepaprikás gombás nokedli..
1. Ha csak egyetlen bográcsunk van, akkor praktikus előre megfőzni a köretet. E.. Tovább
Szüreti birkapörkölt
1. Kovács János szekszárdi mesterszakácstól tudjuk, hogy ez a fogás a Sárközből származik, ahol a nagy.. Tovább
Szegedi vegyes halászlé
1. A halakat megtisztítjuk, ha van benne haltej vagy ikra, azt félretesszük. A hal fejét levágjuk, .. Tovább
Pásztortarhonya
1. A szalonnát 0,5 centis kockákra vágjuk. Egy bográcsba szórjuk, az olajat ráöntjük, és gyenge tűz fölé ak.. Tovább
Paprikás krumpli
1. A császárszalonnát 1 centis (ha füstölttel főzzük, azt csak 0,5 centis) kockákra vágjuk. Egy bográcsba .. Tovább
Pandúrgulyás bográcsban
1. A bográcsolást megelőző este a velőt leforrázzuk, betesszük a hűtőbe. Másnap a húst – miután in.. Tovább
Palócleves
1. Kevés helyen kapni konyhakész birkát vagy bárányt, így a csontozással kezdjük a munkát. Ezután a lapockát me.. Tovább
Pacalpörkölt csülökkel
1. A pacalt egy félbevágott hagymával, a babérlevéllel, az egész borssal, meg a félbevágott citromma.. Tovább
Mangalicapörkölt „füstölt beütéssel”
1. A bográcsolást megelőző este a füstölt csülköt annyi vízben, amennyi ellepi, egy fazé.. Tovább
Lebbencsleves
1. A füstölt szalonnát apró kockákra vágjuk és bográcsban, nem túl erős tűz fölött zsírját kiolvasztjuk. A .. Tovább
Körömpörkölt majdnem hagyományosan
1. A köröm előkészítése extra gondosságot igényel. Ha van rá módunk, az otthoni gáztűzhe.. Tovább
Korhelyleves felesben
1. A bográcsot közepesen erős tűz fölé helyezzük és az olajat beleöntjük. A vöröshagymát megtisztítju.. Tovább