Keresés recept címe alapján

47 találat.

Bográcsos receptek

Pacalgulyás
recept megnyitása

Pacalgulyás

közepes

1. A pacalt egy félbevágott hagymával, a babérlevéllel, az egész borssal, meg a félbevágott citrommal bográcsb.. Tovább

Bajai harcsapaprikás
recept megnyitása

Bajai harcsapaprikás

közepes

1. A harcsafilé vastagabbik, feje felöli részén majd mindig van egy kis szálkás rész. Ezt levágjuk az.. Tovább

Zöldbabos tyúkgulyás
recept megnyitása

Zöldbabos tyúkgulyás

könnyű

1. A tyúkot 12 részre vágjuk. Ehhez először a combjait vágjuk le, amit a forgónál kettécsapunk. Ezután.. Tovább

Vörösboros vadpörkölt
recept megnyitása

Vörösboros vadpörkölt

könnyű

1. A bográcsolást megelőző este a bort a vízzel, a borókával meg kb. 1 kiskanál sóval összekeverjük. .. Tovább

Vereckei káposztás paszuly
recept megnyitása

Vereckei káposztás paszuly

könnyű

1. A babot a bográcsolást megelőző éjszakára kb. háromszoros mennyiségű hideg vízbe áztatjuk. Má.. Tovább

Tirpák töltött káposzta
recept megnyitása

Tirpák töltött káposzta

könnyű

1. Jó, ha a bográcsolást megelőző este előkészülünk, mert sok időt megtakaríthatunk vele. A káposzt.. Tovább

Tejfölös lencsegulyás
recept megnyitása

Tejfölös lencsegulyás

könnyű

1. A bográcsolást megelőző este a füstölt csülköt egy fazékban, annyi vízben, amennyi jól ellepi, puh.. Tovább

Tejfölös-kapros zúzagulyás
recept megnyitása

Tejfölös-kapros zúzagulyás

könnyű

1. A csirkezúzát, miután ellenőriztük, hogy jól meg van tisztítva, félbevágjuk. Ha pulykazúzát f.. Tovább

Tejfölös csiperkepaprikás gombás nokedlivel
recept megnyitása

Tejfölös csiperkepaprikás gombás nokedli..

könnyű

1. Ha csak egyetlen bográcsunk van, akkor praktikus előre megfőzni a köretet. E.. Tovább

Szüreti birkapörkölt
recept megnyitása

Szüreti birkapörkölt

könnyű

1. Kovács János szekszárdi mesterszakácstól tudjuk, hogy ez a fogás a Sárközből származik, ahol a nagy.. Tovább

Szegedi vegyes halászlé
recept megnyitása

Szegedi vegyes halászlé

közepes

1. A halakat megtisztítjuk, ha van benne haltej vagy ikra, azt félretesszük. A hal fejét levágjuk, .. Tovább

Slambuc
recept megnyitása

Slambuc

könnyű

1. A szalonnát 1 centis kockákra vágjuk és egy bográcsban, nem túl erős tűz fölött kiolvasztjuk a zsírját. A tészt.. Tovább

Pásztortarhonya
recept megnyitása

Pásztortarhonya

könnyű

1. A szalonnát 0,5 centis kockákra vágjuk. Egy bográcsba szórjuk, az olajat ráöntjük, és gyenge tűz fölé ak.. Tovább

Paprikás krumpli
recept megnyitása

Paprikás krumpli

könnyű

1. A császárszalonnát 1 centis (ha füstölttel főzzük, azt csak 0,5 centis) kockákra vágjuk. Egy bográcsba .. Tovább

Pandúrgulyás bográcsban
recept megnyitása

Pandúrgulyás bográcsban

könnyű

1. A bográcsolást megelőző este a velőt leforrázzuk, betesszük a hűtőbe. Másnap a húst – miután in.. Tovább

Palócleves
recept megnyitása

Palócleves

közepes

1. Kevés helyen kapni konyhakész birkát vagy bárányt, így a csontozással kezdjük a munkát. Ezután a lapockát me.. Tovább

Pacalpörkölt csülökkel
recept megnyitása

Pacalpörkölt csülökkel

könnyű

1. A pacalt egy félbevágott hagymával, a babérlevéllel, az egész borssal, meg a félbevágott citromma.. Tovább

Mangalicapörkölt „füstölt beütéssel”
recept megnyitása

Mangalicapörkölt „füstölt beütéssel”

könnyű

1. A bográcsolást megelőző este a füstölt csülköt annyi vízben, amennyi ellepi, egy fazé.. Tovább

Lebbencsleves
recept megnyitása

Lebbencsleves

könnyű

1. A füstölt szalonnát apró kockákra vágjuk és bográcsban, nem túl erős tűz fölött zsírját kiolvasztjuk. A .. Tovább

Körömpörkölt majdnem hagyományosan
recept megnyitása

Körömpörkölt majdnem hagyományosan

közepes

1. A köröm előkészítése extra gondosságot igényel. Ha van rá módunk, az otthoni gáztűzhe.. Tovább

Korhelyleves felesben
recept megnyitása

Korhelyleves felesben

könnyű

1. A bográcsot közepesen erős tűz fölé helyezzük és az olajat beleöntjük. A vöröshagymát megtisztítju.. Tovább