Keresés recept címe alapján

47 találat.

Bográcsos receptek

Slambuc
recept megnyitása

Slambuc

könnyű

1. A szalonnát 1 centis kockákra vágjuk és egy bográcsban, nem túl erős tűz fölött kiolvasztjuk a zsírját. A tészt.. Tovább

Palócleves
recept megnyitása

Palócleves

közepes

1. Kevés helyen kapni konyhakész birkát vagy bárányt, így a csontozással kezdjük a munkát. Ezután a lapockát me.. Tovább

Pacalgulyás
recept megnyitása

Pacalgulyás

közepes

1. A pacalt egy félbevágott hagymával, a babérlevéllel, az egész borssal, meg a félbevágott citrommal bográcsb.. Tovább

Kakaspörkölt
recept megnyitása

Kakaspörkölt

közepes

1. A munkát a kakas darabolásával kezdjük, ha lehet, akkor még a bográcsolást megelőző este. Először a combjai.. Tovább

Csirkegulyás
recept megnyitása

Csirkegulyás

könnyű

1. A combok bőrét lefejtjük, majd mind a combokat, mind a szárnyakat megmossuk és a forgóknál kettévágjuk. A h.. Tovább

Lebbencsleves
recept megnyitása

Lebbencsleves

könnyű

1. A füstölt szalonnát apró kockákra vágjuk és bográcsban, nem túl erős tűz fölött zsírját kiolvasztjuk. A .. Tovább

Bográcsgulyás
recept megnyitása

Bográcsgulyás

könnyű

1. A lábszárat valamivel kisebb – kb. 2 centis – kockákra vágjuk, mintha pörköltet készítenénk. A hagymát meg.. Tovább

Cukkinis lecsó
recept megnyitása

Cukkinis lecsó

könnyű

1. A hagymát megtisztítjuk, vékonyan fölkarikázzuk és gyűrűire szedjük. A császárszalonnát közepes kockákra .. Tovább

Pásztortarhonya
recept megnyitása

Pásztortarhonya

könnyű

1. A szalonnát 0,5 centis kockákra vágjuk. Egy bográcsba szórjuk, az olajat ráöntjük, és gyenge tűz fölé ak.. Tovább

Paprikás krumpli
recept megnyitása

Paprikás krumpli

könnyű

1. A császárszalonnát 1 centis (ha füstölttel főzzük, azt csak 0,5 centis) kockákra vágjuk. Egy bográcsba .. Tovább

Halászlé halászosan
recept megnyitása

Halászlé halászosan

közepes

1. Az első halászlevet a lakóhelyüktől távol lévő halászok főzték ott, ahol sem idő, sem felszerelés ne.. Tovább

Babgulyás gazdagon
recept megnyitása

Babgulyás gazdagon

könnyű

1. A babot a főzést megelőző éjszakára hideg vízbe áztatjuk. Hideg vízbe áztathatjuk a füstölt húsokat i.. Tovább

Bajai harcsapaprikás
recept megnyitása

Bajai harcsapaprikás

közepes

1. A harcsafilé vastagabbik, feje felöli részén majd mindig van egy kis szálkás rész. Ezt levágjuk az.. Tovább

Zöldbabos tyúkgulyás
recept megnyitása

Zöldbabos tyúkgulyás

könnyű

1. A tyúkot 12 részre vágjuk. Ehhez először a combjait vágjuk le, amit a forgónál kettécsapunk. Ezután.. Tovább

Szüreti birkapörkölt
recept megnyitása

Szüreti birkapörkölt

könnyű

1. Kovács János szekszárdi mesterszakácstól tudjuk, hogy ez a fogás a Sárközből származik, ahol a nagy.. Tovább

Hargitai sertésborda
recept megnyitása

Hargitai sertésborda

könnyű

1. A karajt 4 egyforma szeletre vágjuk, kissé kiverjük, besózzuk. A bográcsot a közepesnél erősebb tűz.. Tovább

Vörösboros vadpörkölt
recept megnyitása

Vörösboros vadpörkölt

könnyű

1. A bográcsolást megelőző este a bort a vízzel, a borókával meg kb. 1 kiskanál sóval összekeverjük. .. Tovább

Tejfölös lencsegulyás
recept megnyitása

Tejfölös lencsegulyás

könnyű

1. A bográcsolást megelőző este a füstölt csülköt egy fazékban, annyi vízben, amennyi jól ellepi, puh.. Tovább

Korhelyleves felesben
recept megnyitása

Korhelyleves felesben

könnyű

1. A bográcsot közepesen erős tűz fölé helyezzük és az olajat beleöntjük. A vöröshagymát megtisztítju.. Tovább

Pacalpörkölt csülökkel
recept megnyitása

Pacalpörkölt csülökkel

könnyű

1. A pacalt egy félbevágott hagymával, a babérlevéllel, az egész borssal, meg a félbevágott citromma.. Tovább

Bográcsos marhalábszár
recept megnyitása

Bográcsos marhalábszár

könnyű

1. A szalonnát közepes kockákra vágjuk, s zsírját a közepesen erős tűz fölé állított bográcsban kisü.. Tovább