Pásztortarhonya
Elkészítés módja
1. A szalonnát 0,5 centis kockákra vágjuk. Egy bográcsba szórjuk, az olajat ráöntjük, és gyenge tűz fölé akasztjuk, hogy a szalonna zsírja kiolvadhasson, de ne égjen meg.
2. A hagymát megtisztítjuk, lereszeljük vagy nagyon finomra vágjuk. A tarhonyát a szalonnazsírba szórjuk, kevergetve félig megpirítjuk, majd hozzáadjuk a hagymát, és együtt pirítjuk tovább. Megsózzuk, megborsozzuk, megpaprikázzuk és azonnal, mielőtt a paprika megéghetne, kb. 1,2 liter vízzel fölöntjük. Az lenne jó, ha ez a víz forró lenne, de erre nem mindig van mód. A tüzet erősebbre vesszük (a bográcsot közelebb engedjük a tűzhöz) s a tarhonya levét kevergetve fölforraljuk. (Ha forró vízzel öntöttük föl, akkor maradhat gyenge tűz fölött, hisz így is forr.)
3. Közben a burgonyát megtisztítjuk, 2-2,5 centis kockákra vágjuk, a már fövő tarhonyához keverjük. Lefödve, gyenge tűz fölött 25-30 perc alatt puhára főzzük. Közben többször óvatosan megkeverjük, és valamikor félidőben hozzáadjuk a bőrétől megszabadított, karikákra vágott kolbászt is. A végén megkóstoljuk, ha kell, utánasózzuk, fűszerezzük.
Pásztortarhonya recepthez fűződő történet, jótanács
A pásztortarhonya ízét csemege vagy csípős gulyáskrémmel, pörköltízesítővel, csemege vagy csípős Piros Arannyal, Édes Annával és Erős Pistával is megbolondíthatjuk.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.