Korhelyleves felesben

Elkészítés módja
1. A bográcsot közepesen erős tűz fölé helyezzük és az olajat beleöntjük. A vöröshagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk és az olajon 2-3 perc alatt megfuttatjuk. A tűzről leemeljük, a pirospaprikát belekeverjük.
2. A savanyú káposztát, anélkül, hogy kimosnánk, néhány vágással, hogy a szálai ne legyenek túl hosszúak fölaprítjuk, és a paprikás hagymába forgatjuk. A fejes káposztát a savanyú káposztához hasonló vékony csíkokra vágjuk, a savanyú káposztához tesszük. A vizet ráöntjük, megborsozzuk, megsózzuk, babérlevéllel, a köménnyel és a majoránnával fűszerezzük.
3. Erős tűz fölött fölforraljuk (a bográcsot közelebb engedjük a tűzhöz), majd lefödve, a lángot mérsékelve (a bográcsot feljebb emelve) 35-40 percig főzzük. Akkor jó, ha mindkét káposzta még egy kissé roppanós.
4. A virslit, miután héját lehúztuk, karikákra vágjuk, a káposztához adjuk a Piros Arannyal együtt, és további 4-5 percig főzzük. Közben a tejfölt a liszttel és egy kevés hideg vízzel teljesen simára keverjük, majd 2 merőkanálnyi forró levessel – pontosabban csak a levével – hígítjuk. Szűrőn keresztül (ezen a legkisebb csomó is fennakad) egy mozdulattal a levesbe öntjük. 2-3 percig forraljuk, ezalatt kissé besűrűsödik, ha kell utánaízesítjük.
Korhelyleves felesben recepthez fűződő történet, jótanács
A leves ízét csemege Piros Arannyal, csemege vagy csípős gulyáskrémmel, Édes Annával és pörköltízesítővel is megbolondíthatjuk. Víz helyett füstölt hús főzőlevében is készülhet, de ekkor óvatosan bánjunk a sóval, mert a füstölt lé eleve sós; de az is megadhatja az aromáját, ha belefőzünk egy kis darabka füstölt húst.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.