Korhelyleves felesben

Korhelyleves felesben recept
Hozzávalók
•  3 evőkanál olaj
•  1 közepes vöröshagyma
•  1 kiskanál jóféle pirospaprika
•  40 dkg savanyú káposzta
•  40 dkg fejes káposzta
•  bő 1.5 liter víz
•  1 mokkáskanál őrölt fekete bors
•  fél kiskanál só vagy ételízesítő por
•  1 babérlevél
•  1 mokkáskanál őrölt kömény
•  1 kiskanál majoránna
•  3 virsli (15-20 dkg kolbász is lehet)
•  1 mokkáskanál csípős Piros Arany vagy Erős Pista
•  2 dl tejföl
•  1-1.5 dl főzőtejszín (ez el is maradhat)
•  2 evőkanál finomliszt

Elkészítés módja

1. A bográcsot közepesen erős tűz fölé helyezzük és az olajat beleöntjük. A vöröshagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk és az olajon 2-3 perc alatt megfuttatjuk. A tűzről leemeljük, a pirospaprikát belekeverjük.

2. A savanyú káposztát, anélkül, hogy kimosnánk, néhány vágással, hogy a szálai ne legyenek túl hosszúak fölaprítjuk, és a paprikás hagymába forgatjuk. A fejes káposztát a savanyú káposztához hasonló vékony csíkokra vágjuk, a savanyú káposztához tesszük. A vizet ráöntjük, megborsozzuk, megsózzuk, babérlevéllel, a köménnyel és a majoránnával fűszerezzük.

3. Erős tűz fölött fölforraljuk (a bográcsot közelebb engedjük a tűzhöz), majd lefödve, a lángot mérsékelve (a bográcsot feljebb emelve) 35-40 percig főzzük. Akkor jó, ha mindkét káposzta még egy kissé roppanós.

4. A virslit, miután héját lehúztuk, karikákra vágjuk, a káposztához adjuk a Piros Arannyal együtt, és további 4-5 percig főzzük. Közben a tejfölt a liszttel és egy kevés hideg vízzel teljesen simára keverjük, majd 2 merőkanálnyi forró levessel – pontosabban csak a levével – hígítjuk. Szűrőn keresztül (ezen a legkisebb csomó is fennakad) egy mozdulattal a levesbe öntjük. 2-3 percig forraljuk, ezalatt kissé besűrűsödik, ha kell utánaízesítjük.

Korhelyleves felesben recepthez fűződő történet, jótanács

A leves ízét csemege Piros Arannyal, csemege vagy csípős gulyáskrémmel, Édes Annával és pörköltízesítővel is megbolondíthatjuk. Víz helyett füstölt hús főzőlevében is készülhet, de ekkor óvatosan bánjunk a sóval, mert a füstölt lé eleve sós; de az is megadhatja az aromáját, ha belefőzünk egy kis darabka füstölt húst.

A leírásban szereplő Korhelyleves felesben recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló (leves, korhelyleves) minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.