Lebbencsleves
Elkészítés módja
1. A füstölt szalonnát apró kockákra vágjuk és bográcsban, nem túl erős tűz fölött zsírját kiolvasztjuk. A tésztát rárakjuk és rázogatva barnásra pirítjuk. Fontos, továbbra se legyen erős alatta a tűz, mert akkor a kisebb tésztadarabok megéghetnek, ellenben a nagyok csak félig pirulnak meg! Közben a hagymát apróra vágjuk, a félig megpirult tésztához adjuk, együtt pirítjuk tovább.
2. A pirospaprikával meghintjük, összerázzuk, majd azonnal, nehogy a paprika megégjen, bő 3 liter vízzel fölöntjük. Erősebb láng fölött (a bográcsot lejjebb engedve) fölforraljuk.
3. A burgonyát megtisztítjuk, kb. 3 centis kockákra vágjuk, a levesalapba rakjuk. Megsózzuk, egy kicsit mérsékeljük alatta a tüzet, és 25-30 perc alatt puhára főzzük. Végül fölaprított petrezselyemmel meghintjük, utánasózzuk.
Lebbencsleves recepthez fűződő történet, jótanács
2-3 sárgarépát és 1-2 petrezselyemgyökeret is belefőzhetünk, de 1-2 karikákra vagy kockákra vágott paprika és paradicsom is belekerülhet. Ízesíthetjük zúzott fokhagymával, csemege vagy csípős gulyáskrémmel, csemege vagy csípős Piros Arannyal is.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.