Lebbencsleves

Lebbencsleves recept
Hozzávalók
•  20 dkg füstölt szalonna
•  kb. 40 dkg lebbencstészta
•  2 közepes vöröshagyma
•  1 evőkanál jóféle pirospaprika
•  1-1.2 kg burgonya
•  1.5 evőkanál só
•  1 csokor petrezselyem

Elkészítés módja

1. A füstölt szalonnát apró kockákra vágjuk és bográcsban, nem túl erős tűz fölött zsírját kiolvasztjuk. A tésztát rárakjuk és rázogatva barnásra pirítjuk. Fontos, továbbra se legyen erős alatta a tűz, mert akkor a kisebb tésztadarabok megéghetnek, ellenben a nagyok csak félig pirulnak meg! Közben a hagymát apróra vágjuk, a félig megpirult tésztához adjuk, együtt pirítjuk tovább.

2. A pirospaprikával meghintjük, összerázzuk, majd azonnal, nehogy a paprika megégjen, bő 3 liter vízzel fölöntjük. Erősebb láng fölött (a bográcsot lejjebb engedve) fölforraljuk.

3. A burgonyát megtisztítjuk, kb. 3 centis kockákra vágjuk, a levesalapba rakjuk. Megsózzuk, egy kicsit mérsékeljük alatta a tüzet, és 25-30 perc alatt puhára főzzük. Végül fölaprított petrezselyemmel meghintjük, utánasózzuk.

Lebbencsleves recepthez fűződő történet, jótanács

2-3 sárgarépát és 1-2 petrezselyemgyökeret is belefőzhetünk, de 1-2 karikákra vagy kockákra vágott paprika és paradicsom is belekerülhet. Ízesíthetjük zúzott fokhagymával, csemege vagy csípős gulyáskrémmel, csemege vagy csípős Piros Arannyal is.

A leírásban szereplő Lebbencsleves recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló (leves, lebbencsleves) minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.