Tejfölös-kapros zúzagulyás
Elkészítés módja
1. A csirkezúzát, miután ellenőriztük, hogy jól meg van tisztítva, félbevágjuk. Ha pulykazúzát főzünk, azt 2-2,5 centis kockákra vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, finomra aprítjuk és egy bográcsban, az olajon vagy zsíron, közepesen erős tűz fölött megfonnyasztjuk. A zúzát rádobjuk, és kevergetve vagy a bográcsot a fülénél rázogatva, 10-15 perc alatt fehéredésig pirítjuk.
2. A pirospaprikával meghintjük, éppen csak összekeverjük, majd azonnal – nehogy a paprika megégjen – ráöntünk kb. 1 liter vizet. Megsózzuk, kezdjünk 1 csapott evőkanálnyival. A gulyáskrémmel ízesítjük, lefödjük, és nem túl erős tűz fölött (a bográcsot feljebb emelve) a zúzát 1,5-2 óra alatt majdnem teljesen puhára pároljuk.
3. Néha megkeverjük és közben van idő arra is, hogy a zöldségeket megtisztítsuk. A burgonyát 2,5 centis, a sárgarépát, a petrezselyemgyökeret meg a zellert 1,5 centis kockákra vágjuk. Mindet a szinte teljesen puha zúzához keverjük, annyi vizet öntünk rá (ez kb. 2,5 liter), amennyi levest szeretnénk, és fölforraljuk. A borssal, a fölaprított
kaporral, a zúzott fokhagymával és a majoránnával fűszerezzük, majd lefödve további 30-35 perc alatt puhára főzzük.4. A tejfölt a liszttel és egy kevés hideg vízzel simára keverjük, a zúzagulyás levét ezzel sűrítjük.
Pár percig forraljuk, a Piros Arannyal ízesítjük, végül megkóstoljuk, utánasózzuk, fűszerezzük.Tejfölös-kapros zúzagulyás recepthez fűződő történet, jótanács
A gulyás ízét csípős gulyáskrémmel, csemege Piros Arannyal, Édes Annával és pörköltízesítővel is megbolondíthatjuk.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.