Tejfölös-kapros zúzagulyás

Tejfölös-kapros zúzagulyás recept
Hozzávalók
•  1.5 kg megtisztított csirke- vagy pulykazúza
•  2 nagy vöröshagyma
•  6-7 evőkanál olaj vagy 8-10 deka zsír
•  2 csapott evőkanál jóféle pirospaprika
• 
•  1 evőkanál csemege gulyáskrém
•  4 sárgarépa
•  2 petrezselyemgyökér
•  1 kicsi zsenge zeller
•  2 kg burgonya
•  fél kiskanál őrölt
•  fekete bors
•  1 nagy csokor kapor
•  3-4 gerezd fokhagyma
•  1 kiskanál majoránna
•  3 dl tejföl
•  1 evőkanál finomliszt
•  fél kiskanál csípős Piros Arany vagy Erős Pista

Elkészítés módja

1. A csirkezúzát, miután ellenőriztük, hogy jól meg van tisztítva, félbevágjuk. Ha pulykazúzát főzünk, azt 2-2,5 centis kockákra vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, finomra aprítjuk és egy bográcsban, az olajon vagy zsíron, közepesen erős tűz fölött megfonnyasztjuk. A zúzát rádobjuk, és kevergetve vagy a bográcsot a fülénél rázogatva, 10-15 perc alatt fehéredésig pirítjuk.

2. A pirospaprikával meghintjük, éppen csak összekeverjük, majd azonnal – nehogy a paprika megégjen – ráöntünk kb. 1 liter vizet. Megsózzuk, kezdjünk 1 csapott evőkanálnyival. A gulyáskrémmel ízesítjük, lefödjük, és nem túl erős tűz fölött (a bográcsot feljebb emelve) a zúzát 1,5-2 óra alatt majdnem teljesen puhára pároljuk.

3. Néha megkeverjük és közben van idő arra is, hogy a zöldségeket megtisztítsuk. A burgonyát 2,5 centis, a sárgarépát, a petrezselyemgyökeret meg a zellert 1,5 centis kockákra vágjuk. Mindet a szinte teljesen puha zúzához keverjük, annyi vizet öntünk rá (ez kb. 2,5 liter), amennyi levest szeretnénk, és fölforraljuk. A borssal, a fölaprított

kaporral, a zúzott fokhagymával és a majoránnával fűszerezzük, majd lefödve további 30-35 perc alatt puhára főzzük.

4. A tejfölt a liszttel és egy kevés hideg vízzel simára keverjük, a zúzagulyás levét ezzel sűrítjük.

Pár percig forraljuk, a Piros Arannyal ízesítjük, végül megkóstoljuk, utánasózzuk, fűszerezzük.

Tejfölös-kapros zúzagulyás recepthez fűződő történet, jótanács

A gulyás ízét csípős gulyáskrémmel, csemege Piros Arannyal, Édes Annával és pörköltízesítővel is megbolondíthatjuk.

A leírásban szereplő Tejfölös-kapros zúzagulyás recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.