Koreai körömleves

Koreai körömleves recept
Hozzávalók
•  2 fél sertésköröm
• 
•  néhány szem fekete bors
•  2 gerezd fokhagyma
•  1 vöröshagyma néhány petrezselyemág
•  1 mokkáskanál köménymag
a leveshez:
•  5 dkg üvegtészta
•  20 dkg vegyes leveszöldség (a fele sárgarépa a többi petrezselyemgyökér és zeller vegyesen)
•  2 kelkáposztalevél
•  1 kisebb vöröshagyma
•  diónyi darab friss gyömbér
•  3 gerezd fokhagyma
•  2-3 evőkanál olaj
•  10 dkg ecetes uborka
•  borecet
•  1-2 evőkanál szójaszósz
•  1 evőkanál szezámolaj
•  csilipaprika (Erős Pista is lehet)
a tetejére:
•  korianderzöld
•  metélőhagyma
•  1 főtt tojás vagy 4 nyers tojás sárgája
•  citromos bors

Elkészítés módja

1. A körmöket leforrázzuk, lemossuk, majd sóval ízesített, egész borssal, fölszeletelt fokhagymával és hagymával, néhány petrezselyemággal és egész köménnyel fűszerezett vízben puhára főzzük. Hűlni hagyjuk, azután kiskéssel kicsontozzuk, és vékony csíkokra vágjuk.

2. Az üvegtésztát hideg vízbe áztatjuk. A leveshez való zöldségeket megtisztítjuk. A leveszöldséget és a kelleveleket vékony csíkokra, a hagymát vékony karikákra, a gyömbért és a fokhagymát finomra vágjuk.

3. Az olajat egy wokban (ennek híján lábasban) megforrósítjuk, a fokhagymát és a gyömbért rádobjuk, néhány pillanat alatt átforgatjuk. Hozzáadjuk a hagymát, további kb. fél percig pirítjuk, majd rádobjuk a fölcsíkozott zöldséget. Keverve, rázogatva saját levében 15 percig pároljuk. Ekkor kerül bele a vékonyan fölcsíkozott uborka, majd a köröm főzőlevével az egészet fölöntjük.

4. Egy kevés borecettel, a szójaszósszal és a szezámolajjal ízesítjük, fölkarikázott csilipaprikával vagy darált csípős paprikával megadjuk az erejét, mert érezhetően csípősnek kell lennie. A puha körmöt és a leszűrt üvegtésztát megforrósítjuk benne.

5. Tálaláskor a tetejét apróra vágott korianderzölddel (ennek híján petrezselyemmel) és metélőhagymával megszórjuk. Karikákra vágott főtt tojással díszítjük, vagy személyenként mindegyikbe ütünk egy tojássárgáját, végül citromos borsot őrölünk rá frissen.

6. Észak-Koreában nagyon kedvelik a körmöt, többek közt pikáns leveseket főznek belőle, nagyon hasonlót, mint az általunk ajánlott.

A leírásban szereplő Koreai körömleves recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló (leves) minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.