Koreai körömleves
Elkészítés módja
1. A körmöket leforrázzuk, lemossuk, majd sóval ízesített, egész borssal, fölszeletelt fokhagymával és hagymával, néhány petrezselyemággal és egész köménnyel fűszerezett vízben puhára főzzük. Hűlni hagyjuk, azután kiskéssel kicsontozzuk, és vékony csíkokra vágjuk.
2. Az üvegtésztát hideg vízbe áztatjuk. A leveshez való zöldségeket megtisztítjuk. A leveszöldséget és a kelleveleket vékony csíkokra, a hagymát vékony karikákra, a gyömbért és a fokhagymát finomra vágjuk.
3. Az olajat egy wokban (ennek híján lábasban) megforrósítjuk, a fokhagymát és a gyömbért rádobjuk, néhány pillanat alatt átforgatjuk. Hozzáadjuk a hagymát, további kb. fél percig pirítjuk, majd rádobjuk a fölcsíkozott zöldséget. Keverve, rázogatva saját levében 15 percig pároljuk. Ekkor kerül bele a vékonyan fölcsíkozott uborka, majd a köröm főzőlevével az egészet fölöntjük.
4. Egy kevés borecettel, a szójaszósszal és a szezámolajjal ízesítjük, fölkarikázott csilipaprikával vagy darált csípős paprikával megadjuk az erejét, mert érezhetően csípősnek kell lennie. A puha körmöt és a leszűrt üvegtésztát megforrósítjuk benne.
5. Tálaláskor a tetejét apróra vágott korianderzölddel (ennek híján petrezselyemmel) és metélőhagymával megszórjuk. Karikákra vágott főtt tojással díszítjük, vagy személyenként mindegyikbe ütünk egy tojássárgáját, végül citromos borsot őrölünk rá frissen.
6. Észak-Koreában nagyon kedvelik a körmöt, többek közt pikáns leveseket főznek belőle, nagyon hasonlót, mint az általunk ajánlott.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.