Uborkás, zöldséges csirkeragu spagettivel, ázsiai stílusban

Elkészítés módja
1. A csirkemellet a kisujjnyinál kicsit kisebb csíkokra vágjuk, egy tálba rakjuk, 2 evőkanál olajjal, a fűszerkeverékkel, fél kiskanál sóval, a borssal, a gyömbérrel, és a fele szójaszósszal alaposan bedörzsöljük. Letakarjuk, és egy éjjelen át hűtőszekrényben érleljük.
2. 2 evőkanál olajat egy serpenyőben éppen csak megmelegítünk, a zöldségkeveréket rárakjuk (lehet fagyosan is), és saját levében kb. 5 perc alatt roppanósra pároljuk. A csípős csemegeuborkát lecsöpögtetjük, csíkokra vagy kockákra vágjuk, a roppanós zöldséghez adjuk.
3. Egy nagy serpenyőben vagy wokban a cukrot világosbarnára karamellizáljuk, a pácolt csirkemellet úgy, ahogy van, rárakjuk, és erős tűzön, keverve-rázogatva 4-5 percig pirítjuk. A roppanós zöldségekkel összeforgatjuk, ha kell utánasózzuk.
4. A spagettit sózott, forrásban lévő vízben kifőzzük. Leszűrjük, lecsöpögtetjük. 1 evőkanál olajat egy serpenyőben kissé megforrósítunk, a spagettit rárakjuk, kevergetve megforrósítjuk, majd a maradék 2 evőkanál szójaszósszal ízesítjük, jól átforgatjuk.
5. Nyomban 5 tányérra fészekszerűen kitálaljuk. A zöldséges, uborkás csirkeragut a közepébe halmozzuk. Tálalhatjuk úgy is, hogy a húsos zöldségragut a spagettivel összeforgatjuk, s csak eztán szedjük tányérokra.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.