Krumpli ázsiai stílusban
Elkészítés módja
1. A burgonyát alaposan megmossuk, majd héjában, enyhén megsózott vízben éppen puhára főzzük. Leszűrjük, hűlni hagyjuk, meghámozzuk.
2. A gyömbér és a pórét megtisztítjuk, a csilipaprikát kicsumázzuk, a fokhagymát meghámozzuk. A gyömbért apróra vágjuk. A pórét vékonyan fölszeleteljük (ha újhagymával készítjük, zöldjével együtt szeleteljük föl), a csilipaprikát is vékony karikákra szeljük, a fokhagymát finomra zúzzuk.
3. Az olajat egy vokban kissé megforrósítjuk, majd a gyömbért és a fokhagymát kb. fél perc alatt megfuttatjuk benne. Először a csilipaprikát (Erős Pistát) keverjük bele, azután a pórét. Beledobjuk a mogyorót is, és keverve, rázogatva 2-3 percig pirítjuk. Ekkor rárakjuk a krumplit, alaposan összerázzuk, végül a szójaszósszal meglocsoljuk, ha kell utánasózzuk.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.