Moagganat szabanih (spenótos, mogyorós tésztabatyuk)

Elkészítés módja
1. A tésztához a lisztet az olajjal, a sóval, a tojással és annyi vízzel gyúrjuk össze, hogy a hagyományos gyúrt tésztánál éppen csak egy kicsit legyen lágyabb. Letakarva hűtőszekrénybe tesszük, míg elkészül a tölteléke.
2. Ehhez a spenótot többször váltott hideg vízben megmossuk, szárát lecsipkedjük. A leveleket enyhén szódabikarbónás, forrásban lévő vízbe rakjuk, 1 perc elteltével kiemeljük, lehűtjük, lecsöpögtetjük, apróra vágjuk, egy tálba szórjuk. A durvára vágott mogyorót és zsályát hozzáadjuk, zúzott fokhagymával, az apróra reszelt gyömbérrel meg a római köménnyel fűszerezzük, kissé megsózzuk, megborsozzuk. Beleütjük a tojást, és hozzákeverjük a morzsát, hogy a massza ne legyen túl lágy.
3. A tésztát enyhén meglisztezett gyúrólapon vagy tésztagéppel kb. 2 milliméter vékonyságúra nyújtjuk. A legnagyobb, lehetőleg hullámos szélű kiszúróval (fánkszaggatóval) kiszaggatjuk. Ezeket a kis korongokat fölvert tojással lekenjük, majd mindegyikre kb. 1 kiskanálnyi spenótos tölteléket halmozunk. A kis korongokat félbehajtjuk. A tészták találkozásánál villával alaposan lenyomkodjuk, nehogy a tészta sütés közben kinyíljon, tölteléke kifolyjon.
4. Bő, forró olajban (fritőzben 160-170 ºC-on) 2-3 perc alatt aranybarnára sütjük, konyhai papírtörlőre szedve lecsöpögtetjük. Fontos, hogy a sütésével vigyázzunk, mert könnyű megégetni.
5. Azon melegében, fűszeres paradicsommártással tálaljuk. Utóbbi úgy készül, hogy a konzervparadicsomot levével együtt turmixoljuk, megsózzuk, megborsozzuk, egy kevés csípős paprikával és apróra vágott mentalevéllel fűszerezzük. Hidegen, mártogatóként tálaljuk a meleg falatokhoz.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.