Moagganat szabanih (spenótos, mogyorós tésztabatyuk)

Moagganat szabanih  (spenótos, mogyorós tésztabatyuk) recept
Hozzávalók
a tésztához:
•  20 dkg finomliszt
•  2 evőkanál olívaolaj
•  csipetnyi só
•  1 tojás
•  kb. 0.5 dl víz
a nyújtáshoz formáláshoz:
•  finomliszt
a töltelékhez:
•  20-25 dkg spenót
•  késhegynyi szódabikarbóna
•  1 evőkanál sós mogyoró
•  2-3 zsályalevél
•  1 kis gerezd fokhagyma
•  körömnyi darab reszelt gyömbér
•  késhegynyi őrölt római kömény
• 
•  őrölt fekete bors
•  1 tojás
•  1 evőkanál zsemlemorzsa
a lekenéshez:
•  1 tojás
a sütéshez:
•  bő olaj
a tálaláshoz:
•  1 kis doboz hámozott kockázott paradicsom
• 
•  őrölt fekete bors
•  egy kevés csípős pirospaprika (lehet csiliolaj is)
•  néhány mentalevél

Elkészítés módja

1. A tésztához a lisztet az olajjal, a sóval, a tojással és annyi vízzel gyúrjuk össze, hogy a hagyományos gyúrt tésztánál éppen csak egy kicsit legyen lágyabb. Letakarva hűtőszekrénybe tesszük, míg elkészül a tölteléke.

2. Ehhez a spenótot többször váltott hideg vízben megmossuk, szárát lecsipkedjük. A leveleket enyhén szódabikarbónás, forrásban lévő vízbe rakjuk, 1 perc elteltével kiemeljük, lehűtjük, lecsöpögtetjük, apróra vágjuk, egy tálba szórjuk. A durvára vágott mogyorót és zsályát hozzáadjuk, zúzott fokhagymával, az apróra reszelt gyömbérrel meg a római köménnyel fűszerezzük, kissé megsózzuk, megborsozzuk. Beleütjük a tojást, és hozzákeverjük a morzsát, hogy a massza ne legyen túl lágy.

3. A tésztát enyhén meglisztezett gyúrólapon vagy tésztagéppel kb. 2 milliméter vékonyságúra nyújtjuk. A legnagyobb, lehetőleg hullámos szélű kiszúróval (fánkszaggatóval) kiszaggatjuk. Ezeket a kis korongokat fölvert tojással lekenjük, majd mindegyikre kb. 1 kiskanálnyi spenótos tölteléket halmozunk. A kis korongokat félbehajtjuk. A tészták találkozásánál villával alaposan lenyomkodjuk, nehogy a tészta sütés közben kinyíljon, tölteléke kifolyjon.

4. Bő, forró olajban (fritőzben 160-170 ºC-on) 2-3 perc alatt aranybarnára sütjük, konyhai papírtörlőre szedve lecsöpögtetjük. Fontos, hogy a sütésével vigyázzunk, mert könnyű megégetni.

5. Azon melegében, fűszeres paradicsommártással tálaljuk. Utóbbi úgy készül, hogy a konzervparadicsomot levével együtt turmixoljuk, megsózzuk, megborsozzuk, egy kevés csípős paprikával és apróra vágott mentalevéllel fűszerezzük. Hidegen, mártogatóként tálaljuk a meleg falatokhoz.

A leírásban szereplő Moagganat szabanih (spenótos, mogyorós tésztabatyuk) recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló (spenót) minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.