Ázsiai csirkés cannelloni

Ázsiai csirkés cannelloni recept
Hozzávalók
•  1 doboz (25 dkg) töltetlen cannelloni tészta
a töltelékhez:
•  2 nagy vöröshagyma
•  4 gerezd fokhagyma
•  1 kiskanál frissen reszelt gyömbér
•  3 evőkanál olaj
•  60 dkg darált csirkecombfilé vagy mellfilé
•  2 evőkanál nem túl sós sötét szójaszósz
•  1 evőkanál méz
•  1 mokkáskanál currypor
•  fél kiskanál csípős Piros Arany vagy Erős Pista
•  1 nagy piros kaliforniai paprika
•  1 tojás
a tál kikenéséhez:
•  1 evőkanál olaj
a mártáshoz:
•  15 dkg sűrített paradicsom
•  2 dl ketchup
•  2.5 dl 100%-os paradicsomlé
•  1 evőkanál méz
•  1 evőkanál nem túl sós sötét szójaszósz
•  20 dkg konzervananász
•  néhány levél citromfű

Elkészítés módja

1. A töltelékhez a kétféle hagymát megtisztítjuk, finomra aprítjuk és a gyömbérrel együtt, az olajon megfuttatjuk. A csirkehúst hozzáadjuk, kevergetve 4-5 perc alatt megpirítjuk, majd a szójaszósszal és a mézzel ízesítjük, a curryporral meg a paprikakrémmel fűszerezzük.

2. A paprikát kicsumázzuk, húsát apróra vágva a húsos masszához keverjük. A kissé felvert tojást ráöntjük, kevergetve 1-2 percig sütjük.

3. Ezt a finom tölteléket kicsit hűlni hagyjuk, majd habzsákba kanalazzuk, és a tészták üregébe töltjük, de az is jó megoldás, ha kiskanállal vagy éppen kézzel tömködjük bele. Olajjal kikent tűzálló tálban egymás mellé rakjuk. Az a legjobb, ha akkora edénybe kerül, amekkorába pontosan belefér, mert így a paradicsomos mártás – ami a tésztát megpuhítja – nem tud lefolyni róla.

4. A sűrített paradicsomot a ketchuppal, a paradicsomlével, a mézzel és a szójaszósszal összekeverjük, majd hozzáadjuk az apró kockákra vágott ananászt. Egy kevés fölaprított citromfűvel fűszerezzük, majd a töltött cannellonira simítjuk.

5. Közepesen forróra előmelegített sütőben (180 °C; légkeveréses sütőben 165 °C) kb. 25 percig sütjük.

A leírásban szereplő Ázsiai csirkés cannelloni recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Még több csirkecomb recept
Még több csirkecomb recept

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.