Ázsiai csirkés cannelloni
Elkészítés módja
1. A töltelékhez a kétféle hagymát megtisztítjuk, finomra aprítjuk és a gyömbérrel együtt, az olajon megfuttatjuk. A csirkehúst hozzáadjuk, kevergetve 4-5 perc alatt megpirítjuk, majd a szójaszósszal és a mézzel ízesítjük, a curryporral meg a paprikakrémmel fűszerezzük.
2. A paprikát kicsumázzuk, húsát apróra vágva a húsos masszához keverjük. A kissé felvert tojást ráöntjük, kevergetve 1-2 percig sütjük.
3. Ezt a finom tölteléket kicsit hűlni hagyjuk, majd habzsákba kanalazzuk, és a tészták üregébe töltjük, de az is jó megoldás, ha kiskanállal vagy éppen kézzel tömködjük bele. Olajjal kikent tűzálló tálban egymás mellé rakjuk. Az a legjobb, ha akkora edénybe kerül, amekkorába pontosan belefér, mert így a paradicsomos mártás – ami a tésztát megpuhítja – nem tud lefolyni róla.
4. A sűrített paradicsomot a ketchuppal, a paradicsomlével, a mézzel és a szójaszósszal összekeverjük, majd hozzáadjuk az apró kockákra vágott ananászt. Egy kevés fölaprított citromfűvel fűszerezzük, majd a töltött cannellonira simítjuk.
5. Közepesen forróra előmelegített sütőben (180 °C; légkeveréses sütőben 165 °C) kb. 25 percig sütjük.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.