Lecsó konyhafőnök módra

Lecsó konyhafőnök módra recept
Hozzávalók
•  30 dkg paradicsom
•  1 kg húsos tévépaprika
•  késhegynyi szalicil vagy nátrium benzoát

Elkészítés módja

1. Több kisebb üveget alaposan fertőtlenítünk: forró, mosószeres vízzel kimossuk, alaposan kiöblítjük, majd anélkül, hogy különösebben lecsöpögtetnénk, tepsire rakjuk és kb. 120 ºC-os sütőbe tesszük kb. 15 percre. Praktikus a család igényeit figyelembe véve választani az üvegeket: nagyjából egy főétkezésnyi férjen egy üvegbe, így ahol ketten vannak, kisebb üvegekbe tegyenek el, mint ahol többen.

2. A paradicsomokat megmossuk, majd miután a szárukat kimetszettük, negyedekbe vágjuk, egy tiszta lábasba rakjuk. Főzni kezdjük, és a forrástól számított 5-6 perc elteltével, amikor pépesedni kezd, átpasszírozzuk. Az így kapott paradicsomlevet újra fölforraljuk.

3. A paprikát kicsumázzuk, és 1,5-2 centis kockákra vagy 3x2 centis háromszögekre - először 3 centi széles csíkokra, majd háromszögekre - vágjuk. Visszamérjük, minden kiló paprikához 30 deka paradicsomot, pontosabban ennek megfelelő paradicsomlevet (kb. 3 deci) és késhegynyi szalicilt vagy nátrium benzoátot számolunk. Amint a kimért paradicsomlé forr, a paprikát belerakjuk, és 6-8 percig, pontosabban addig főzzük, míg a paprika roppanós nem lesz. Vigyázzunk, ne puhuljon meg teljesen!

4. A paprikát szűrőlapáttal kifertőtlenített üvegekbe szedjük, és az üvegek alját egy kicsit megütögetjük, hogy a paprika minél jobban tömörödjön benne. Paradicsomos főzőlevét fölforraljuk, a tartósítószert belekeverjük, azután színültig a paprikára merjük. Azonnal szorosan lezárjuk, 10 percre fejtetőre állítjuk, majd visszafordítjuk, s ha kihűlt, már mehet is a helyére.

Lecsó konyhafőnök módra recepthez fűződő történet, jótanács

Jóféle szalonnát apró és vöröshagymát a paprikához hasonló nagyságú kockákra vágunk, egy lábasban kevergetve megpirítjuk, enyhén sózzuk, pirospaprikával meghintjük, a kész lecsót hozzáöntjük. Virslit karikázunk bele, megmelegítjük, és kész is van. Fontos, hogy a paprika továbbra se főjön szét benne, roppanós maradjon. Őrölt köménnyel és zúzott fokhagymával is lehet fűszerezni.

A leírásban szereplő Lecsó konyhafőnök módra recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló (lecsó) minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.